ARC-kilpailuun osallistuu tällä kertaa 174 venekuntaa, joista kolme on Suomesta. Matkaa kilpailulle kertyy noin 2 700 meripeninkulmaa. Ocean Ladies -tiimin veneenä on vuonna 1980 valmistunut Swan 441 s/y Carissa (Ocean Lady).

Naiset starttaavat Atlantin ylitykseen ylihuomenna sunnuntaina 25. marraskuuta Espanjan Las Palmasista. Avomeripurjehdus Karibian St. Lucialle kestää noin kolme viikkoa.

Ocean Ladies -tiimi koostuu kahdeksasta 46–72-vuotiaasta kokeneesta purjehtijasta, joita yhdistää intohimo lajiin. Varsinaiseksi kilpapurjehtijaksi heistä ei tunnustaudu kuitenkaan kukaan.

"Olemme ihan tavallisia mimmejä, mammoja ja yksi mummi. Tiimimme kahden vuoden ponnistelut haaveemme toteuttamiseksi ovat onnistuneet yli odotusten", kippari Raija Alapeteri kertoo.

Hanke on vaatinut miehistöltä monien osaamisalueiden opettelua – valmistautumisessa on huomioitu muun muassa turvallisuusasiat, navigointi, Atlantin tuulet, sään tulkinta, teknisten laitteiden huolto, kovan kelin taidot, ongelmanratkaisukyky, vuorovaikutustaidot ja fyysinen kunto sekä tiimin toimivuus.

"Yhdessä tekemisen voima, itseensä uskominen, periksiantamattomuus ja luottamuksen ilmapiiri ovat kantaneet meidät lähtöviivalle. Vene ja naisisto ovat lähtökuopissa ja tunnelma sekä fiilikset ovat huipussaan. Jännittää, mutta niin pitääkin, näin pysytään skarppina koko vaativan purjehduksen ajan", forssalainen Alapeteri sanoo.

Kippari Alapeterin lisäksi Ocean Ladies -naisistoon kuuluvat perämies Paula Rissanen Espoosta, Tina Hellsten Hangosta, Maarit Suomi Turusta, Petra Päivärinne Helsingistä, Pia Siukonsaari Espoosta sekä helsinkiläiset Meri Siili ja Sari Laukkanen.

www.oceanladies.fi