Baltic Yachts kertoo myyneensä kolmannen pitkille matkapurjehduksille sopivan Baltic 67 Performance Cruiserin. 67PC on Balticin semicustom-malli, jossa Judel & Vrolijkin suunnittelemaan runkoon on voinut valita juuri mieleisensä sisutuksen ja varustuksen.

Kolmas yksilö vie tätä osakustomisaatiota vielä askelen pidemmälle. Tilaaja halusi uuteen veneeseensä kovan biminikatoksen suojaamaan istumakaukaloa – niinpä Baltic sellaisen piirsi ja valmisti. Bimini on tässä tapauksessa sen verran suojaava, että se tekee istumakaukalosta melkeinpä kansisalongin. Lisäksi se vie myös ison jaluksen pois istumakaukalosta ja tarjoaa alustan veneen lukuisille aurinkopaneeleille.

Nyt tilatun veneen omistaja harrastaa usein purjehdusta pienellä miehistöllä. Tästä syystä veneessä on sähkövinssien lisäksi myös kaikki muu mahdollinen sähköistetty ja toimii nappia painamalla. Järjestelmässä on myös kattava langaton kauko-ohjaus, jonka avulla veneen kippari voi hallita venettä missä tahansa hän onkin.

Balticit ovat tulleet tunnetuiksi innovatiivisista energiaratkaisuistaan. Uusi 67 on esimerkki tästä litiumakkuineen ja hybridijärjestelmineen. Vene kuluttaa melko paljon energiaa, joten latauksen on oltava kunnossa. Pääasiallinen laturi on moottoriin yhdistetty 40 kW laturi, jota aurinkopaneelit ja veneen potkuria hyödyntävä hydrogeneraattori täydentävät mahdollisuuksien mukaan.

Veneen runko valmistetaan Sprint E -laminaatista, jota vahvistetaan hiilikuidulla esimerkiksi kölin, peräsimen ja rustien tienoilla. Kansi ja bimini ovat hiilikuitulaminaattia. Veneen riki on tietenkin hiilikuituinen.

Veneen suunnittelu ja valmistaminen korona-aikaan on myös vaatinut ja luonut uusia käytäntöjä. Kun fyysiset kokoukset erilaisten vaihtoehtojen pohtimiseksi ovat olleet hankalia tai mahdottomia, on neuvonpitoa hoidettu VR-lasein etäältä ja erilaisia ratkaisuja soviteltu virtuaalitodellisuudessa.

Vene on 20,52 metriä pitkä ja 5,45 leveä. Syväys on 3,9 metriä köli alhaalla ja 2,5 ylhäällä. Veneen suunniteltu uppouma on 26,6 tonnia, josta 7,5 tonnia kölissä. Hintaa ei kerrota, vaan se määritellään tapauskohtaisesti, kun ostajakandinaatin toiveet on tiedossa.

www.balticyachts.fi