Bavaria Yachts on yksi Euroopan johtavia venevalmistajia, jonka palveluksessa on viimeisimpien tietojen mukaan noin 600 työntekijää. Sen repertuaariin kuuluu sekä purje- (34–65 jalkaa) että moottoriveneet (30–55 jalkaa). Lisäksi Bavaria omistaa Ranskassa moottori- ja purjekatamaraaneja valmistavan Nautitechin.

Saksasta tihkuneiden tietojen mukaan Bavarialla on ollut maksuvaikeuksia jo jonkin aikaa. Ne ovat johtuneet etenkin yhtiön suuresta velkataakasta mutta myös yllättävistä tuotantoon ja toimituksiin liittyvistä ongelmista, jota ovat heikentäneet kassavirtaa. Velkaa Bavarialla on tiettävästi useita satoja miljoonia euroja.

Konkurssiin hakeutuminen tarkoittanee sitä, että Bavaria nykyiset omistajat, sijoitusyhtiöt Oaktree ja Anchorage, ovat heittäneet pyyhkeen kehään. Käytännössä se tarkoittaisi sitä, että Bavaria hakee konkurssimenettelyn kautta uutta omistajaa tai sijoittajaa, joka mahdollistaisi toiminnan jatkamisen ainakin jossain muodossa.

Epäselvyyttä tilanteeseen tuo Bavarialta nimettömästi vahvistettu tieto, jonka mukaan toimitusjohtajana toiminut Lutz Henkel jätti yhtiön tiistaina. Siitä kuka Bavariaa tällä hetkellä johtaa, ei ole tietoa.

www.bavariayachts.com