Best of Boats Awardissa palkitaan vuosittain kuluneen vuoden parhaat uutuusveneet. Valinnat tekee 18 kokenutta venetoimittajaa, jotka edustavat yhtä montaa maata. Suomesta raadissa on mukana Venemestari-lehden ja Totalvene.fi:n päätoimittaja ja moottorivenetestaaja Jan Sjölund.

Veneet on BOB-palkinnoissa jaettu viiteen luokkaan, jotka ovat Best for Beginners, Best for Fishing, Best for Fun, Best for Family ja Best for Travel. Suomennettuna luokat ovat kutakuinkin ensi-, kala-, urheilu-, perhe- ja matkaveneet.

Kilpailu etenee siten, että viimeisen vuoden aikana raadin jäsenten tekemän yli 500 venetestin perusteella valitaan ensin kuhunkin luokkaan finalistit, joiden joukosta kuhunkin luokkaan äänestetään voittaja.

Äänestystapa on demokraattinen ja kaikkien tuomareiden äänet keskenään saman arvoisia. Suomalaisveneitä arvostetaan siis kansainvälisestikin korkealle.

Finalistit julkistettiin eilen lehdistötilaisuudessa Cannesin venemessuilla. Voittajia saadaan jännittää marraskuun lopulle saakka. Ne julkistetaan Berliinin venemessujen gaalaillassa 29. marraskuuta.

Tässä ovat vuoden 2018 finalistit:

Best for Beginners
AMT 190 R (FIN)
Falcon BR 7 (FIN)
Silver Fox Avant & BR (FIN)
Zodiac Open 5.5 (FRA)

Best for Fishing
Beneteau Barracuda 6 (FRA)
Boston Whaler 170 Montauk (USA)
Invictus 200 HX (ITA)
Wellcraft 202 Fisherman (USA)

Best for Fun
Buster Magnum (FIN)
Frauscher 858 Phantom Air (AUT)
Glastron GTD 220 (USA)
Grandezza 25 S (FIN)
Jeanneau Cap Camarat 9.0 CC & WA (FRA)

Best for Family
Jeanneau NC 33 (FRA)
Parker Monaco 110 (POL)
Targa 27.2 (FIN)

Best for Travel
Beneteau Swift Trawler 35 (FRA)
Grand Banks Eastbay 44 (MYS)
Greenline 39 (SLO)
Linssen Grand Sturdy 45.0 Sedan (NED)
Prestige 520 (FRA)
Seafaring 44 Flybride (SLO)

www.bestofboats.com