BRP ilmoitti kuukausi sitten perustavansa Evinruden alaisuuteen BRP Marine Groupin ja ostavansa yhdysvaltalaisen venevalmistaja Alumacraftin. Jo silloin ounasteltiin, ettei ostos jää ainoaksi.

Alumiiniset kalaveneet ovat Pohjois-Amerikan suosituin veneluokka, ja Alumacraft on kotimarkkinoillaan yksi segmentin "isoista pelureista", joten BRP osoitti olevansa liikkeellä tosissaan. Toinen suurta ja yhä kasvussa olevaa suosiota Pohjois-Amerikan markkinoilla nauttiva veneluokka on ponttoniveneet. Niitä on Yhdysvalloissa myyty jo vuosien ajan enemmän kuin perinteisiä päiväristeily- ja vesiurheiluveneitä, bowridereita.

BRP Marine Groupin toinen hankinta onkin luontevasti yhdysvaltalainen perheyhtiö Triton Industries, joka valmistaa Manitou-ponttoniveneitä. Kauppahintaa ei julkistettu.

Manitoun mallisto laaja, ja siitä löytyy jokaiselle ponttoniveneilijälle jotakin. Parhaiten Manitou on kuitenkin tunnettu patentoidusta V-Toon -teknologiastaan, jota valmistaja hyödyntää useimmissa malleissaan. Se tarkoittaa keulasta v-muotoisia ja nousulistoilla varustettuja ponttoneja, joita vauhdikkaimmissa malleissa on kannen alla kolme.

www.evinrude.com

www.manitoupontoonboats.com