Ruotsalainen Dometic Group on melkoinen jättiläinen. Sen liikevaihto oli vuonna 2016 noin 1,3 miljardia euroa ja vakaassa kasvussa. Veneilypuolella Dometic tunnetaan etenkin asumismukavuuksiin liittyvistä varusteista ja järjestelmistä, kuten ilmastointilaitteista, keittiökoneista ja kannettavista kylmälaukuista, saniteettitilojen kalusteista ja laitteista sekä akkulatureista ja inverttereistä.

Yhdysvaltalainen Seastar Solutions on puolestaan keskittynyt etenkin perämoottorien oheistuotteisiin kuten ohjaus- ja polttoainejärjestelmiin ja hallintalaitteisiin. Sen kenties tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat esimerkiksi BayStar- ja SeaStar-hydrauliohjaukset, Optimus-sauvaohjausjärjestelmä sekä Sierra-tarvikeosat. Myös Seastarin bisnes on ollut viime vuodet tasaisessa kasvussa. Kuluvan vuoden [2017] liikevaihdon odotetaan nousevan 320 miljoonaan dollariin.

Dometicin mukaan Seastarin hankinta laajentaa huomattavasti sen veneilypuolen tuotevalikoimaa ja liiketoimintaa, joka tähän saakka muodostanut vain noin 10 prosentin osuuden koko Dometic Groupin myynnistä. Dometicin kannalta bisnes matkailuautojen ja -vaunujen ympärillä on ollut huomattavasti suurempaa. Sen osuus myynnistä on ollut 65 prosentin luokkaa.

Seastarin hankinta kertoo Dometicin halusta kasvattaa veneliiketoimintaa, eikä kynttilää pidetä vakan alla lehdistötiedotteessa, jonka mukaan Dometicilla riittää käteistä ja halua yrityskauppoihin jatkossakin.

www.dometicgroup.com

www.seastarsolutions.com