Kokkolalainen Finn-Marin on paljastanut syksyllä valmistuvan uutuuden mallimerkinnän olevan 37 CA. Paljon muuta ei tiiserikuvan lisäksi sitten vielä kerrotakaan.

Tarkempia tietoja on luvassa Helsingin venemessujen aikaan, ennen sitä on tyydyttävä arvailemaan ja olettamaan.

Grandezzan tavan mukaisesi uutuuskin lienee numeroitu yläkanttiin. Pituudeksi voisi siis veikata noin 11 metriä ja leveydeksi 3,5 metriä. Yhdellä koneella vene tulee tuskin kulkemaan, joten konehuoneesta löytynee kaksi noin 220–300-hevosvoimaista dieselsisäperämoottoria. Toki yhdellä 400-hevosvoimaisella koneella varustettu versio voisi olla mielenkiintoinen aloitusmalli.

CA-tarkoittaa Grandezzan lyhenneterminologiassa cabincruiseria, eli peräseinällä suljettua kansisalonkivenettä. Taka-avotila on koko matkaltaan perään saakka jatkuvan kattolipan alla.

Isomman 40 CA:n tavoin myös 37 on oletettavasti varustettu epäsymmetrisillä sivukansilla. Styyrpuurin sivukansi lienee leveämpi ja kulkee syvällä laitojen suojassa. Jos tiiserikuvan linjat käyvät toteen, taittuu sivuikkunoiden alareunan profiili keskivaiheilta alas. Ohjaamon sivuliukuovin lienee mukana kuvioissa, kuten myös kookas liukukattoluukku.

Viimeisimpiä villityksiä on peräpeilistä uimatasolle auki taittuva grillipiste, jollainen sopisi Grandezzaankin, ainakin lisävarustelistalle. Toinen erityisen haluttava lisä on kansisalongin paapuurin reunalle todennäköisesti sijoittuvan u-sohvan etupääty, joka muokkaantunee tavalla tai toisella eteenpäin istuttavaksi kartturin paikaksi.

Alakerrasta löytynee omistajan kajuutta keulasta ja toinen makuukajuutta kansisalongin u-sohvan alta paapuurin laidalta. Tilaratkaisun mielenkiintoisin kysymysmerkki on pentterin sijainti. Isommassa Grandezza 40 CA:ssa se on alhaalla, pienemmässä 34 OC:ssa ylhäällä. Veikataan 37:kaan jälkimmäistä.

www.grandezza.fi