Joel Nemesin vuonna 2010 perustaman Inkoon Venehotellin uudet omistajat ovat Henrik Andersin ja projektipäällikkö Oscar Andersin. Heidän venealan hankkeisiinsa kuuluvat entuudestaan Kotkan Puuvenekeskus ja veneveistämö Red Sky Craft.

Yrityskaupan myötä Inkoon Venehotellin vetäjänä aloittaa Kristian Räme. Hän on toiminut pitkään venesatamia rakentavan Marinetekin johtotehtävissä. Rämeestä tulee samalla myös Inkoon Venehotellin osakas.

Inkoon Venehotellin nykyinen henkilökunta jatkaa uuden omistajan palveluksessa vanhoina työntekijöinä satamamestari Rex Licupin johdolla. Nemes on mukana operatiivisessa toiminnassa kuluvan vesillelaskukauden ajan ja tuo asiantuntemuksensa toisen hallin rakentamiseen ja käyttöönottoon. Sen jälkeen hän jää vaiheittain eläkkeelle.

– Olen tyytyväinen siihen, että uudella omistajalla ja vetäjällä on venealan kokemusta ja minua ilahduttaa, että Venehotellin toimintaa jatka aryhmä vastuullisia veneilijöitä. Luotan siihen, että Kristianin käsissä konsepti kehittyy entisestään, Nemes kommentoi.

Inkoon Venehotelli aloitti Yhdysvalloissa suositun moottoriveneiden ”dry stack storage” -konseptin eli kerrossäilytyksen Suomessa vuonna 2010. Viimeiset viisi vuotta Inkoon Venehotellin hyllypaikat ovat olleet loppuun myytyjä. Venehotellin palveluihin kuuluu veneiden nostamisen ja laskemisen lisäksi pesut, vahaukset, maalaukset, pienimuotoiset fiksaukset ja moottorien huollot.

– On innostavaa päästä rakentamaan Venehotellin tulevaisuutta. Yritys voi hyvin, sillä on kokenut henkilökunta, hyvät yhteistyökumppanit ja tyytyväinen asiakaskunta. Uuden hallin lisäksi lisäämme myös laituripaikkoja sekä latauspaikat sähköautoille, kertoo Räme.

Nykyisen hallin viereen nousevan uuden hallin rakennustyöt on jo aloitettu Inkoossa. Nykyinen lämmin säilytyshalli on suunniteltu 5–10,5 metrin moottoriveneille, mutta uuteen halliin tulee paikkoja myös suuremmille 40-jalkaisille eli noin 12-metrisille veneille. Uusi halli kaksinkertaistaa Venehotellin kapasiteetin jo ensi talvena lähes 450 veneeseen.

– Olemme vakuuttuneita Nemeksen rakentamasta mallista ja pääsemme nyt monistamaan sitä, kiittää Henrik Andersin.

Hän näkee Venehotellissa uuden bisnesmallin ohella myös merkittäviä ympäristöetuja:

– Venehotellissa veneiden pesuvedet puhdistetaan, halli lämmitetään maalämmöllä ja lämmitettävää tilaa per vene on vähemmän kuin perinteisessä hallissa.

www.venehotelli.fi