Jos omat ideat merellisistä vierailukohteista tyrehtyvät, voi hakea tukea ja inspiraatiota uudesta Itämeri.fi-sivustosta. Palvelu tarjoaa laajan kattauksen erilaisia merellisiä kohteita. Vapaa-ajankohteiden lisäksi sivusto on täynnä mielenkiintoista tietoa esimerkiksi Itämeren luonnosta ja sen muutoksista, merentutkimuksesta ja Itämeren yhteiskunnallisista kytköksistä.

Sivustolta löytyy runsaasti asiantuntijoiden näkökulmia. Niissä käsitellään esimerkiksi Suomen mielenkiintoisimmat merimuseot ja Itämeren hylkeenpyynnin historiaa. Luontoa käsittelevissä osioissa merentutkijat vastaavat monenlaisiin kysymyksiin ja vastauksia saadaan muun muassa siihen, löytyykö Itämeren pohjalta aarteita ja siihen mikä haamuverkko on.

Meriopas.fi-karttapalvelusta löytyvät helposti kansallispuistot ja suojelualueet sekä hylyt. Myös vesiliikenteen rajoitusalueet ja levätilanne ovat katseltavissa kartalta.

Itämeri.fi-sivuston rahoituksesta on vastannut Euroopan meri- ja kalatalousrahasto ja sen toteuttamiseen on osallistunut useita meren parissa työskenteleviä tutkimuslaitoksia, kuten Ilmatieteenlaitos ja Museovirasto. Meriopas.fi-karttapalvelun tietoja tuottavat Suomen ympäristökeskus, Ilmatieteen laitos, Luonnonvarakeskus, Metsähallitus, Digitraffic ja Museovirasto. Työtä on koordinoinut Suomen ympäristökeskus ja sivustojen palvelut sekä tiedot ovat käytettävissä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

www.itameri.fi

www.meriopas.fi