PSS ry on tehnyt töitä puhtaiden vesistöjen puolesta vuodesta 1969. Yhdistyksen huoltoalukset ovat saarissa tehtävässä työssä avainasemassa, ja ne ovat olleet kovassa käytössä jo 30–40 vuotta.

Kalusto kuntoon -kampanja alkoi vuonna 2015 yhdistyksen neljän huoltoaluksen uusimiseksi. Kesäkuussa 2017 Saaristomeren toiminta-alue sai kampanjoinnin tuella uuden ja tehokkaamman aluksen M/S Roopen. Nyt kampanjointi siirtyy Saimaalle, joka on yhdistyksen toiminta-alueista laajin.

"Uuden aluksen hankintahinta on noin 1,2 miljoonaa euroa, ja se on yhdistykselle suuri ponnistus. Yhdistyksen perusrahoituksesta hankintaa ei mahdollista, joten jäsenten, vesilläliikkujien ja tukijoiden apua tarvitaan", kertoo PSS ry:n pääsihteeri Aija Kaski.

Saimaalla PSS ry ylläpitää kaikkiaan 70 kaikille avointa virkistysaluekohdetta. Avovesikauden ajan PSS ry:n huoltoalus M/S Roope-Saimaa miehistöineen tekeekin saarissa pitkää päivää.

"Jotta Saimaan ainutlaatuinen retkisatamaverkosto ja puhdas järviluonto palvelisivat veneilijöitä ja retkeilijöitä kestävästi tulevaisuudessakin, tulee niistä pitää huolta ja huoltokaluston olla kunnossa. Uuden aluksen toivotaan aloittavansa työt viimeistään kesällä 2020", tiivistää PSS ry:n Järvi-Suomen aluepäällikkö Eeva Taimisto.

Uuden aluksen hankintaan voi jokainen osallistua tekemällä lahjoituksen kalustokuntoon.fi -sivustolla tai lähettämällä esimerkiksi tekstiviestin "10E ALUS" numeroon 16588. Kyseisellä viestillä lahjoittaa 10 euroa keräykseen. Summan voi vaihtaa ja valita itse, viestin hinta on sama kuin valittu summa. Kampanjaa voi tukea myös Vene 18 Båt -messuilla, jossa PSS ry:n osastolta 4d49 voi ostaa Kalusto kuntoon -kampanjan tukituotteita.

www.kalustokuntoon.fi | www.pidasaaristosiistina.fi