Venekeskus Oy:n toimitusjohtaja Ben Lindström kertoo olleensa juuri luovuttamassa asiakkaalle venettä, kun sai puhelimeensa tiedon, että Kemiönsaaren keskustassa sijaitsevassa kiinteistössä on syttynyt tulipalo.

– Aluksi ajattelin, että varmaan joku sulaketaulu kärähtänyt. Kun saavuin paikalle, näin että savusukeltajat olivat sisätiloissa. Melko pian myös valkeni, että tuli on päässyt leviämään välikattoon. Sitten tulikin jo kiire siirtää sisällä ollut kalusto turvaan, hän kertoo.

Onni onnettomuudessa, että kausi oli jo hyvässä vauhdissa, eikä isompia ja hankalasti liikuteltavia aluksia sisätiloissa enää ollut. Myöskään ihmishenkiä ei pelastusoperaation aikana vaarantunut.

– Muutamaa soutuvenettä lukuun ottamatta kaikki veneet saatiin pelastettua, mutta jäihän sinne toki työkaluja ja varaosia, joita oli mahdotonta saada turvaan niin lyhyessä ajassa.

Lindström kiitteleekin alueen muita yrittäjiä ja paikallisia ohikulkijoita, jotka tarjosivat apuaan hädän hetkellä. Ilman ulkopuolisten apua kalustotuhot olisivat saattaneet muodostua suuremmiksi.

– Palon jäljiltä meillä on paljon mietittävää uusien toimitilojen suhteen, mutta se on varmaa, että toiminta tulee uusissa tiloissa jatkumaan. Väliaikainen toimipiste järjestyi meille pikavauhtia Kemiönsaaren Björkbodasta, Abloyn vanhoista lukkotehtaan tiloista. Kalustoa on siirretty sinne nopealla tahdilla. Asentajat saivat myös kuituyhteydet toimimaan pikavauhtia, Lindström kiittelee.

Venekeskuksen Tammisaaren toimipiste jatkaa normaalisti ja sieltä kautta tuetaan tarvittaessa Kemiönsaaressa  sijaitsevan  Venekeskuksen toimintaa varaosien ja lisävarusteiden suhteen. Henkilökunnan yhteystiedot säilyvät ennallaan.

– Juhannukseen mennessä sovitut veneiden luovutukset aiomme suorittaa sovitusti. Joidenkin lisävarusteiden toimituksen suhteen saattaa tulla pieniä viivytyksiä, mutta uskoisin, että asiakkaamme ymmärtävät tilanteen hankaluuden kesken kuumimman veneilykauden.

Lindström toivottaakin asiakkaat tervetulleiksi venekaupoille uusiin väliaikaisiin tiloihin, joissa toimintaa jatketaan, kunnes uudet toimitilat saadaan rakennettua.

–Kannattaa soittaa ja sopia aika etukäteen. Jos veneilytarvikkeille on tarvetta, Tammisaaren Venekeskus on oikea osoite tällä hetkellä, Lindström lisää.