Kemiönsaaren Venekeskus päätti perustaa veneiden koeajokeskuksen, kun asiakkailta alkoi tulla yhä enemmän tiedusteluja veneiden koeajomahdollisuuksista. Democenter löysi paikkansa Västanfjärdissä sijaitsevasta Kalkholmen Marinasta, joka on myös Kemiönsaaren Venekeskuksen kotisatama. Samasta paikasta löytyy muitakin palveluja, kuten ravintola ja vastavalmistuneet Terassn-kesäravintola sekä padel-kenttä.

– Olemme rakentaneet vierasvenesatamaan 50 metriä pitkän laiturin koeajoveneitä varten. Koeajettavaksi on mahdollista saada niin valikoituja suosikkimalleja kuin vaihtoveneitäkin, kertoo Kemiönsaaren Venekeskuksen toimitusjohtaja Ben Lindström.

Democenterissä järjestetään sekä veneiden yksityisesittelyjä että koeajoja. Myös venehuollot onnistuvat tarvittaessa samassa paikassa. Tällä hetkellä asiakkaiden kiinnostuksen kohteena ovat olleet erityisesti daycruiser- ja bowrider-veneet.

– Edustamistamme malleista erityisesti Buster ja TG näyttäisivät olevan tällä hetkellä suurimman kiinnostuksen kohteena. Käytetyistä veneistä pidämme esillä pienemmän koon veneitä, jotka ovat kauppojen syntyessä myös helppo kuljettaa suoraan asiakkaalle. Veneitä onkin jo mennyt mukavasti kaupaksi suoraan laiturista, Lindström sanoo.

Democenterin palvelut toimivat tällä hetkellä ajanvarauksella. Tulevaisuudessa palvelua on tarkoitus kehittää perustamalla Democenterin yhteyteen toimisto, jossa oma asiakaspalvelija huolehtii esittelyistä ja koeajojen järjestämisestä. Testattavissa olevaa kalustoa on tarkoitus laajentaa myös toisella vastaavankokoisella laiturilla. Osoitteesta www.kemionsaarenvenekeskus.fi pääsee tutustumaan koeajettavissa oleviin malleihin.

– Mikäli jonkun toisen myynnissä olevan veneen koeajaminen kiinnostaa, kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä, niin yritämme järjestää sen, Lindström lupaa.