Kiireellisiä näistä tehtävistä oli 548. Meripelastusseura arvioi, että sen vapaaehtoiset pelastivat 15 ihmistä todennäköiseltä menehtymiseltä.

Apua sai yhteensä 3 778 ihmistä ja 1 447 alusta.

Suurin osa vapaaehtoisten meripelastajien tehtävistä oli eriasteisia avunantotehtäviä kuten moottoririkkoisten veneiden hinauksia. Avunantotehtäviä oli viime vuonna yhteensä 1 130.

Kokonaistehtävämäärä jäi hieman edellisvuotta pienemmäksi, mutta Suomenlahdella tehtiin uusi ennätys, 549 tehtävää.

Avun tarpeessa vesillä on useimmiten alle 15-metrinen moottorivoimalla kulkeva huvivene.

Kaikista tehtävistä kolmannes osui siten Suomenlahdelle, kun taas Päijänteen ja Kokemäenjoen, Vuoksen vesistön ja Saaristomeren osuudet olivat kaikki 20 prosentin tuntumassa. Pohjanlahden ja Pohjois-Suomen osuus oli yhteensä noin 8 prosenttia.

Avun tarpeessa vesillä on useimmiten alle 15-metrinen moottorivoimalla kulkeva huvivene. Näin oli myös viime vuonna. Useimmissa tapauksissa veneilijä joutui pulaan teknisen vian tai aluksen huollon laiminlyönnin vuoksi (826 tapahtumaa).

Meripelastusseuran yksiköt hoitavat noin kolmanneksen kaikista rannikon ja sisävesien meripelastustehtävistä. Pelastusalusten ympärivuorokautinen päivystys avovesikaudella ylläpidetään kokonaan palkatta tehtävällä vapaaehtoistyöllä.

Päivystyskausi 2020 alkaa toukokuun alussa.