MANin huvijahteihin tarkoitettu merimoottorimallisto kattaa teholuokat 600–2 000 hevosvoimaa. Valikoimasta löytyy kolme perusmoottoria, rivikuutonen, V8 ja V12. Kaikissa hyödynnetään viimeisintä common rail eli yhteispaineruiskutusta.

Nyt MAN on lisäämässä voimalinjaan myös sähkömoottorin. Teholtaan se lienee sitä luokkaa, ettei pelkällä sähköajolla superjahti liiku pitkään tai lujaa, mutta esimerkiksi satamamanööverit ja ankkurilahdissa operointi sujuu jatkossa hiljaisesti ja paikallispäästöttömästi. Pidemmillä taipaleilla voidaan hyödyntää sarja- tai rinnakkaishybridiajotiloja. Ensin mainitussa dieselmoottori lataa ajoakkua ja eteneminen tapahtuu sähkömoottorien voimin, jälkimmäisessä sähkömoottori avittaa dieseliä.

Käyttötilat kattavat lisäksi power boost ja hotelli-vaihtoehdot. Ensin mainittu tuo sähkömoottorien lisäpotkun käyttöön hetkellisesti esimerkiksi liukuun nousun ajaksi, jälkimmäinen huolehtii jahdin kulutuslaitteiden kuten ilmastoinnin virtatarpeista esimerkiksi ankkuroinnin ajan.

Tarkempaa hybridien mallistorakennetta tai teknisiä arvoja MAN ei ole vielä julkaissut, joten palataan niihin kun lisää tietoa tulee saataville.

www.engines.man.eu