Tuoteperheen laajenemisesta kertoi ensimmäisenä venealan kansainvälinen verkkojulkaisu IBI (International Boat Industry) torstaina 5.3. 

Uusilla MLI Ultra -akuilla on 3 500 latauskerran käyttöikä, jos niitä puretaan enintään 80 prosenttia per latauskierto. Käyttöikä on siten noin kolme kertaa pidempi kuin perinteisillä lyijyakuilla.

Mastervoltin mukaan tämän on mahdollistanut se, että akut on tehty mahdollisimman laadukkaista kennoista ja ne on yhdistetty sisäänrakennettuun akunhallintajärjestelmään (Battery Management System).

Mastervoltin mukaan uudet korkean kapasiteetin akut pystyvät tarjoamaan hyvän suorituskyvyn vaativissa olosuhteissa. Siksi ne soveltuvat erityisen hyvin venekäyttöön.

Akut kestävät kosteutta, tärinää ja iskuja paremmin kuin perinteiset akut. Ne on optimoitu operoimaan veneiden sähköjärjestelmiä, kuten sähkömoottoreita ja pumppuja, pitkiäkin aikoja. Akut tarvitsevat vain noin 60 minuuttia latautuakseen jälleen täyteen.

IBIn uutinen aiheesta löytyy täältä.

8.3.20 klo 23:00 Artikkelin kohtaa, joka koskee 80 % purkamista on täsmennetty. Aiemmassa versiossa todetiin virheellisesti, että akku kestää maksimissaan 80 % purkamisen. Akku kestää kuitenkin isomman purkamisen, mutta tällöin latauskertojen määrää ei voida taata 3 500:aan.