Naantalin venemessuista odotetaan tänä vuonna ennätyksellisen suurta tapahtumaa. Järjestäjien mukaan tapahtuma-alue pullistelee äärirajoilla. Messuilla on näytillä niin uusia kuin käytettyjäkin veneitä.

Tapahtuma järjestetään Naantalin vierasvenesatamassa toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Järjestäjän lupaavat, että messujen ohjelmassa nähdään paljon uutta ja ennen kokematonta.

Lauantaina flyboard-taituri Vadin Nekhaev pukee päälleen ”jetpack-laitteen”, jollaisia Suomessa on vain yksi kappale. Kyseessä on selkään asennettava vesisuihku, jonka kanssa lentämisen taitaa maailmassa vain kourallinen ihmisiä.

Sunnuntaina luvassa on maailmanennätysyritys moottoripyörällä veden päällä ajossa. Suomalaiset Lauri Keränen ja Matias Kivisaari yrittävät rikkoa italialaisen Luca Colombon nimissä olevaa nopeusennätystä, joka on 80 km/h.

Naantalin venemessujen ja Turun Forum Marinumin yhteistyö historiallisten laivojen osalta jatkuu myös tänä vuonna. Messuilla nähdään Vetäjä V -alus. Kyseessä on merialueen vanhin höyryhinaaja, joka on rakennettu vuonna 1891 Joroisissa Pohjois-Savossa.

Tänä vuonna messuvierailla on mahdollisuus saapua Naantaliin myös vesitse, kun höyrylaiva Ukkopekka ajaa Turun ja Naantalin väliä lauantaina 26.5.

Pysäköintiongelmien välttämiseksi Naantaliin autolla saapuvia messuvieraita pyydetään pysäköimään Muumimaailman ”muumiparkkiin” kaupungin laidalle, josta on järjestetty bussikuljetus vierasvenesataman lähettyville.

www.naantalinvenemessut.fi