Silminnäkijähavaintojen mukaan veneen kimpussa hääri Naantalissa maanantai-iltana kaksi päihtynyttä miestä. Silminnäkijät kertoivat soittaneensa hätäkeskukseen, mutta tuolloin viranomaiset eivät vielä reagoineet asiaan. 

Omistajapariskunta, joka oli ostanut veneen vain kolme viikkoa aiemmin, saapui keskiviikkona Naantalin vanhakaupungin venesatamaan vain todetakseen, että vene oli varastettu. 

– Järkytys oli melkoinen, kun tajusimme että vene oli varastettu, kertoo veneen omistaja. Teimme rikosilmoituksen ja julkaisimme varkaudesta päivityksen Facebookiin.

Päivitys julkaistiin Saariston satamat -ryhmässä, jossa on yli 32 000 jäsentä.

– Pian aloimme saamaan yhteydenottoja, joiden perusteella pystyimme päättelemään missä varastettu vene meni. Saimme useita silminnäkijähavaintoja Föglön Degerbystä Ahvenanmaalta, missä juopunut kaksikko oli ilmeisesti häiriköinyt ihmisiä ja joutunut paikallisten viranomaisten juttusille. Poliisit eivät kuitenkaan tarkistaneet millä veneellä miehet olivat liikkeellä, omistaja ihmettelee.

Varastettu vene oli keskiviikkona huolimattomasti kiinnittyneenä Föglön Degerbyn vierassatamassa Ahvenanmaalla.

Tällä haavaa omistajapariskunta ei vielä tiedä missä kunnossa vene on tai milloin se on haettavissa Ruotsin puolelta.

– Sikäläiset poliisit kertoivat vieneensä veneen turvaan. He ilmoittivat olevansa yhteydessä myöhemmin yksityiskohdista ja veneen noutoon liittyvissä seikoissa.

Lauantai-iltaan mennessä Ruotsin poliisista ei ollut vielä kuulunut.

Sen sijaan Suomen poliisi soitti aiemmin samana päivänä. Varkaat oli otettu kiinni lauantaina Turun Satamassa. Turun Sanomien mukaan miehet ovat 1990-luvulla syntyneitä ja kirjoilla Turussa ja Salossa.

– On erikoista, että miehet onnistuivat niinkin sekavassa mielentilassa pääsemään myrskyn läpi aina Ahvenanmaan kautta Ruotsiin. Vaikuttaa siltä, että he eivät oletettavasti ole ensimmäistä kertaa tekemisissä veneiden kanssa, omistaja kertoo.