Norjalainen Hydrolift on ollut aina vähän erilainen venemerkki. Se on tehnyt asiat aina omalla tyylillään, kilpaveneilyhistoriaansa kunnioittaen ja tinkimättä ajo-ominaisuuksista tai suorituskyvystä. 

Etenkin suorituskyvyssä Hydrolift on aina nostanut rimaa normiveneiden yläpuolelle. Kun muut tavoittelevat 7–9-metrisillä veneillä 40 tai jopa 50 solmun lukemia, tehoilee Hydroliftit tyypillisesti 50–70 solmussa.

Viime vuosina Hydrolift on keskittynyt kehittämään ja laajentamaan uuden sukupolven X-Series-mallisarjaa, johon myynti tulee keskittymään myös Suomessa. VG Boats on tilannut Suomeen ensi kaudelle saatavaksi X-22, X-26 S ja X-27 SUV -malleja. 

Sarjan aloitusmalli X-22 on hieman alle 7-metrinen keskipulpettivene, mutta aito Hydrolift. X-22:ssa on 24-astetta syvä, kahdella portaalla varustettu V-runko ja se yltää 225-hevosvoimaisella Mercurylla yli 50 solmun huippunopeuteen. Suorituskyvystä huolimatta veneen tilat on suunniteltu toimiviksi ja käytännölliseksi. 

Pulpetin ja etuavotilan alle jäävällä makuukajuutalla varustettu X-26 S saadaan Suomeen erityisen sporttisena, 450-hevosvoimaisella Mercurylla varustettuna R Edition -versiona (pääkuvassa). Värivaihtoehdot Hydrolift toteuttaa värjätyn gelcoatin sijaan maalaamalla, mikä tekee väripinnasta kestävämmän ja kiiltävämmän.

Ohjaushytillinen X-27 SUV rakentuu samalle 24-asteen V-kulman omaavalle porraspohjalle kuin X-26. Yhteistä on myös 250–600 hevosvoiman tehoalue ja moottorivalinnasta riippuen 45:stä yli 70 solmuun yltävä huippunopeus. SUV:ssä ohjaushytti on sijoitettu epäsymmetrisesti styypuurin laidalle, mikä jättää paapuurin laidalle koko veneen mittaisen, vapaasti kuljettavan kulkuväylän. 

Uusimmat lisäykset X-sarjaan ovat kesällä esitelty X-32 S ja tuloillaan oleva X-42. Niistä pienempään sopii yksi, kaksi tai kolme yhteisteholtaan 300–900-hevosvoimaista perämoottoria. Huippunopeusalueeksi ilmoitetaan 40–80+ solmua. 

X-42 on Hydroliftin muun muassa norjan meripelastusseuralle toimittaman P-42-viranomaisveneen perämoottoreilla varustettu siviiliversio. Koneina on kolme kappaletta Mercuryn uusia 600-hevosvoimaisia V12-Veradoja.

Toisin kuin monet muut norjalaiset venemerkit, Hydroliftit valmistetaan yhä Norjassa Fredrikstadissa, mistä Hydroliftin tarina vuonna 1985 alkoi. Vuodesta 2002 lähtien Hydrolift on ollut osa muun muassa avomerikilpaveneilyn maailmanmestarina ja Koenigsegg-superautojen muotoilijana tunnetuksi tulleen norjalaisliikemies Bård Ekerin Eker Group -konsernia. 

VG Boats toimii Suomessa Saxdor- ja XO-veneiden valtakunnallisena päämyyjänä sekä AMT-veneiden jälleenmyyjänä Turun ja pääkaupunkiseudun talousalueilla.

www.hydrolift.com

www.vgboats.fi