Poliisin tietoon tuli viime viikolla useita varkauksia, joiden kohteena olivat talvisäilytyksessä olleet veneet. 

Espoon Suomenojalla säilytyksessä olleista veneistä on viety esimerkiksi perämoottorin perä, siihen liittyvä vaihteisto, potkuri sekä perävetolaitteet. Varkaudet ovat todennäköisesti tapahtuneet 15.−18.11. välisenä aikana.

Veneet kiinnostivat varkaita myös Siuntiossa. Poliisi tutkii törkeänä varkautena tapausta, jossa veneliikkeen pihalla säilytyksessä olleista kolmesta veneestä oli anastettu perävetolaitteet. Tämä varkaus tehtiin ensitietojen perusteella lauantaina 12.11.

Mahdolliset havainnot varkauksiin liittyen voi toimittaa poliisille sähköpostitse osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja).

− Veneilijät jo sen tietävätkin, että näiden osien hinta liikkuu jopa useissa tuhansissa euroissa. Poliisi suositteleekin, että veneiden omistajat huolehtivat veneistä myös talvisäilytyskaudella. Niin veneiden omistajat kuin sivulliset voivat myös tarvittaessa ilmoittaa hätäkeskukseen talvisäilytyspaikkojen yhteydessä tapahtuvasta epäilyttävästä toiminnasta, sanoo rikosylikonstaapeli Juuso Siren.

www.poliisi.fi