Vaikka kauppahintaa ei ole julkistettu, voidaan olettaa että kauppa tuo Princess Yachtsin kirstuun roppakaupalla uutta pääomaa, jonka se aikoo kauppatiedotteen mukaan sijoittaa kasvuun. Suunnitelmissa on laajentaa mallistoa suurempiin kokoluokkiin, sillä suuremman pään Princess-mallit ovat myyneet viime vuosina hyvin ja osa nykyomistajista haluaisi vaihtaa vieläkin suurempaan Princessiin.

Ongelma on siinä, ettei Princessillä on niin sanotusti seinät tulleet vastaan. Nykyisissä tuotantotiloissa ei yli 100-jalkaisia mahdu tekemään. Pääomia houkutellakseen Princess julkisti jo viime syksynä suunnitelman uuden, kuudennen tuotantolaitoksen rakentamisesta kotikonnuilleen Plymouthiin Englannin lounaisrannikolle. Hintalapuksi kerrottiin 25 miljoonaa puntaa.

Vaikka KPS nousee sijoituksen myötä Princess Yachtsin pääomistajaksi, jäävät brittiveistämön pitkään omistanut sijoitusyhtiö L Cotteron ja sen taustalla olevat luksusbränditalo LVMH ja Groupe Arnault yhä vähemmistöosakkaiksi. 

Princess Yachtsilla on noin 3 200 työntekijää, joiden voimin valmistuu noin 300 venettä vuodessa. Viimeisimmän valmistuneen tilikauden (2021) liikevaihto oli 312 miljoonaa puntaa. Yhtiön käyttökatte oli 11,7 miljoonaa puntaa plussalla, mutta tulos painui 14,7 miljoonaa puntaa pakkaselle. Princess kertoo tilauskantansa olevan vahva ja ulottuvan vuoteen 2025 saakka. Tilauskannan arvoksi kerrotaan noin miljardi euroa. 

www.princessyachts.com