Princessin liikevaihto nousi viime vuonna yli 25 prosentilla vuoteen 2016 verrattuna. Uudeksi ennätysvaihdoksi muodostui 274,4 miljoonaa puntaa eli reilut 330 miljoonaa euroa. Voittomarginaali ei ollut erityisen mehevä (2,9 %), mutta 7,9 miljoonan punnan (noin 9,6 milj. €) tulos on silti rajusti tuotekehitykseen satsaavassa veneteollisuudessa mainio saavutus.

Princess odottaa saman tahdin jatkuvan, sillä kuluva vuosi on käynnistynyt kaupallisesti hyvin. Princessin tilauskirjat täyttyivät vauhdilla kaikissa kolmessa venealana suurtapahtumassa eli Cannesin, Fort Lauderdalen ja Düsseldorfin venemessuilla. Sen seurauksena Princess raportoi tilauksessa ja tuotannossa olevien veneiden yhteisarvon nousseen uuteen ennätykseen, yli miljardiin yhdysvaltojen dollariin.

Vastatakseen kysyntään ja mahdollistaakseen kasvun Princess Yachts kertoo palkanneensa viime vuoden aikana yli 500 uutta työntekijää. Kaikkiaan työntekijöitä on nyt noin 2 700.

Kuluvan vuoden aikana Princess on lanseerannut markkinoille jo kolme uutuusmallia, V50:n, V65:n ja S78:n, mutta loppuvuoden aikana on tulossa vielä kuusi lisää. Niistä kenties mielenkiintoisin tulee olemaan 50 solmun huippunopeuteen pystyvä, hiilikuiturakenteinen ja aktiivisilla kantosiivillä varustettu R35.

Princess Yachtsin omistaa maailman suurin kuluttajatuotteisiin erikoistunut sijoitusyhtiö L Catterton, joka sateenvarjon alle on koottu Cattertonin, LVMH Moët Hennessy – Louis Vuittonin ja Groupe Arnaultin omistukset.

www.princessyachts.com

www.princess.fi