Purjehduspäivään osallistuminen ei maksa mitään ja tapahtuma on avoin kaikille. Tapahtuman avulla halutaan jakaa kaikille osallistujille hyviä tunnelmia merellä.

Purjehtimisesta voi nauttia monella tavoin ja kuka tahansa. Purjehduksen voi aloittaa milloin vaan. Harrastukseen pääsee kiinni joko osallistumalla miehistön jäsenenä muiden veneessä tai hankkimalla omaan veneen. Veneilystä voi nauttia myös pienellä veneellä, kimppaveneellä tai lainaveneellä. Vesillä liikkumisen voi oppia hyvin nopeasti, jos oikeasti sitä haluaa.

Mukaan Purjehduspäivään pääsee kahdella tavalla, veneen omistajana ja kipparina tai venevieraana.

Kipparit tarjoavat veneisiinsä vapaita miehistöpaikkoja Purjehduspäivän verkkosivuilla (http://purjehduspaiva.fi/).

Venevieraat voivat selata mukaan ilmoittautuneiden veneiden tietoja ja vapaita miehistöpaikkoja sekä varata itselleen paikat. Paikan varaamisen jälkeen kippari kuittaa ilmoittautumisen.

Palvelun käyttö edellyttää rekisteröitymistä toimivalla sähköpostiosoitteella. Tapahtuma on kaikille maksuton.

Veneen kipparin jättämästä purjehdusilmoituksesta selviää, millainen vene on kyseessä, montako miehistöpaikkaa on avoinna, kuinka pitkästä purjehduksesta on kyse, mistä lähdetään ja mihin rantaudutaan.

Osallistujat tarvitsevat veneelle mukaan sään mukaisen vaatetuksen ja kengät, eväät sekä reipasta mieltä. Kippari varaa mukaan pelastusliivit, mutta omatkin voi ottaa mukaan. Lisäohjeet on kirjattu veneilmoitukseen.

Vuonna 2018 iltatapahtuman kokoontumispaikkana toimii Helsingissä sijaitsevan Vallisaaren vierasvenesatama. Päivän purjehdusten jälkeen kipparit voivat varata omakustanteisen venepaikan satamasta ja osallistua yhteiseen iltajuhlaan. Rannassa on tarjolla ruokaa omakustanteisesti.

Purjehduspäivänä halutaan nostaa esiin myös Itämeren tilaa. Halutessaan osallistujat voivat lahjoittaa rahaa Itämeren suojeluun erikoistuneille yhteisöille ja järjestöille. Purjehduspäivä ry ei itse kerää rahaa.

purjehduspaiva.fi

facebook.com/purjehduspaiva