Tärkeimmät uudistukset ovat Lighthouse 3 -käyttöjärjestelmän Apps-toiminnon mukanaan tuomat uudet yhteensopivuudet, Raymarine LINK -yhteensopivuus kämmen- ja tablettilaitteiden kanssa sekä Axiomin integraatio muutamiin lennokkimalleihin.

Lighthouse 3 julkistettiin jo viime syksynä, mutta nyt siihen on lisätty Apps-toiminto, joka tuo Axiom-monitoiminäyttöön käytettäväksi valikoiman Android-appseja. Uusien appsien avulla voidaan Axiom-monitoiminäyttöjä käyttää esimerkiksi erilaisten striimattavien viihdepalveluiden kanssa tai ottaa yhteys sääpalveluiden dataan. Varsinainen uudistus on integraation avaamat mahdollisuudet kolmansille osapuolille tuoda palveluitaan Axiom-käyttäjien saataville.

Raymarinen LINK-palvelu tarjoaa langattoman tavan ohjata, vaihtaa tietoja ja päivittää Axiom-laitteita. LINK toimii iOS- ja Android-alustoilla. Raymarinen laitteita on voinut ohjata kämmenlaitteilta ennenkin, mutta uudessa LINKissä kaksisuuntainen tiedonvaihto on viety askel pidemmälle. Sen avulla voidaan varmuuskopioida Axiomin asetukset ja päivittää laite.

Kolmas uutuusominaisuus on erittäin kiinnostava. Axiomin UAV lennokki-integraatio lupaa yhteensopivuutta DJI Spark ja Mavic lennokkien kanssa. Axiomin avulla voit ohjata ja katsoa lennokkien ottamia kuvia sekä videota suoraan monitoiminäytöltä. Lennokkien tuoma uusi ulottuvuus, veneen ulkopuolinen näkökulma houkuttelee varmasti veneilijöitä ja kalastajia.

Axiomin uudet ominaisuudet tulevat kuluttajien saataville keväällä 2018.

www.raymarine.fi