Merisusi, ensimmäiseltä nimeltään Sindbad, laskettiin veteen ensimmäistä kertaa 17. toukokuuta 1971. Puoli vuosisataa myöhemmin aluksen kotisatama on Turun Erikvallassa, partiolaisten venesatamassa. Juhlapäiväänsä Merisusi viettää viemällä vesille innokkaita purjehtijoita ja seikkailunnälkäisiä partiolaisia.

Meripartiolippukunta Auran Tähti Pojat on vuonna 1917 perustettu turkulainen partiolippukunta, osa Turun NMKY:n nuorisotoimintaa. Retkeily ja leiritoiminta saaristossa sekä veneily ovat kuuluneet Auran Tähti Poikien toimintaan alusta alkaen. Meripartiotoiminnan avulla partiolaiset oppivat käytännön kautta turvallista ja vastuullista vesillä liikkumista.

Auran Tähti Pojat osti pitkän veneprojektin päätteeksi vuonna 1994 suomalaisvalmisteisen Nautorin Swan 43 -purjeveneen koulutusaluksekseen, järjestyksessään neljänneksi Merisudeksi. Vene oli ehtinyt olla neljällä omistajalla, sen matka oli kulkenut kahdesti Atlantin yli ja sen kyydissä oli matkustanut satoja ihmisiä, muun muassa Arnold Schwarzenegger.

Vuoden 1995 keväällä oopperalaulaja Karita Mattila kastoi aluksen Merisudeksi ja sen matka partiolaisten kumppanina alkoi.

www.aurantahtipojat.fi