Meripelastuskeskus Turku sai maanantaina aamupäivällä ilmoituksen Suomen kansalaiselta, ettei tämä ollut saanut yhteyttä Espanjan vesillä purjehtivaan veljeensä perjantain jälkeen. Tuolloin veli oli kertonut veneessä olevan teknisiä ongelmia moottorin kanssa, etupurje oli rikki ja ohjailu vaikeaa. Purjehtija oli viimeisen tiedon mukaan sivuuttamassa Finisterraa ja matkalla kohti Espanjan luoteisrannikolla sijaitsevaa Baionaa.

Meripelastuskeskus Turku otti yhteyttä Espanjaan, paikallisiin meripelastuskeskuksiin MRCC Finisterreen ja MRSC Vigoon sekä lähetti henkilön puhelimeen paikannuspyynnön. Viesti ei mennyt perille.

Espanjassa aloitettiin tapahtuman vaatimat toimet. MRSC Vigo havaitsi AIS-maalin järjestelmässään ja lähetti partion varmistamaan kohdetta. Lopulta MRCC Madrid ilmoitti Turkuun, että etsitty purjehtija on tavoitettu Baionasta hyvässä kunnossa. Tämä oli menettänyt sähköt veneestä ja kärsinyt koneongelmista. Puhelinkin oli päässyt kastumaan, eikä mies ollut pystynyt ottamaan yhteyttä läheisiinsä.

Purjehtija oli kuitenkin päässyt purjehtimaan myrskyltä suojaan Baionan sataman aallonmurtajalle ja viettänyt muutaman vuorokauden ankkurissa. Tämän jälkeen paikallinen kalastusalus oli hinannut aluksen satamaan, ja mies pystyi soittamaan omaisilleen sekä meripelastuskeskukseen Turkuun, että kaikki on hyvin.
Yhteistyö Suomen ja Espanjan meripelastuskeskusten välillä sujui Turun meripelastuskeskuksen mukaan reaaliaikaisesti ja sujuvasti. Tapauksellekin saatiin onnellinen loppu huolestuttavasta alkutilanteesta huolimatta.