Twin Disc tunnetaan etenkin akselivetoisten veneiden merivaihteiden valmistajana, jonka kohderyhmänä ovat etenkin vähän järeämmät eli isommat huvi- ja ammattiveneet. Twin Discin voimalinjatuotteiden valikoimassa on kuitenkin myös paljon modernin elektroniikan mahdollistamia järjestelmiä, joiden perustana ovat sähköinen Power Commander -kaukohallintalaite ja QuickShift-merikytkimet.

Kun järjestelmään lisätään vielä keula- ja peräohjailupotkurit sekä Express Joystick System eli EJS-sauvaohjausjärjestelmä ja Express Position System -taivasankkuri, ollaan samalla hallittavuuden tasolla kuin mihin esimerkiksi moottorivalmistajajätit Volvo Penta ja Mercury Marine pystyvät omilla joystick-järjestelmillään.

Twin Discin uutuus on EJS:n ja EPS:n täydentäminen Variable Idle Modella eli moottorien käyntinopeuden automaattisesti mahdollisimman alhaiseksi säätävällä toiminnolla.

Se parantaa Twin Discin mukaan etenkin taivansankkurin, mutta myös koko järjestelmän käyttö- ja toimintamukavuutta erityisesti vähemmän haastavissa olosuhteissa, joissa joystick-järjestelmän vaihteiden vekslailu ja kaasuttelu on aiemmin saattanut tuntua jopa tarpeettoman korostuneelta. Variable Idle Mode voidaan viedä ohjelmistopäivityksenä myös jo olemassa oleviin EJS- ja EPS-järjestelmiin.

www.twindisc.com