Totalveneen Messissä on tällä kertaa kahdeksan erilaista ohjelmanumeroa, joita esitetään aikataulun mukaisesti viikonloppuisin. Aikataulun voi tarkistaa Venemessujen nettisivujen ohjelmaosiosta.

Kalevi ”Kallu” Westersund kertoo tuoreimmat kuulumiset Viron moottoriveneelläkin helposti tavoittavista pohjoisrannikon satamista. Esityksiä on kaksi, joista toisessa suunnataan Tallinnasta itään ja toisessa Tallinnasta länteen. Esitykset on aikataulutettu perättäin, jotta niin halutessa molemmat esitykset voi seurata kertakäynnillä. Viron venematkailun ohessa voi jäädä seuraamaan Hannu ”Solmu” Seppäsen viihdyttävää solmushowta, joka opastaa eri tapoihin tehdä tuttuja ja tarpeellisia solmuja helposti, näppärästi ja näyttävästi. 

Totalveneen ja Venemestari-lehden päätoimittaja ja moottorivenetestaaja Jan Sjölund esittelee Totalveneen Messissä messujen tärkeimmät uutuusveneet. Esitys toimii hyvänä pohjana ennen messukierrokselle lähtöä. Toisessa esityksessä käydään läpi yleisimmät moottorivenetyypit ja niiden käyttötarkoitukset.

Lisäksi paikalle saapuu Max-veneiden Marius Saikku kertomaan katamaraanirunkoisten moottoriveneiden ominaisuuksista. Veneilyn sähköistyminen on lähtenyt vauhdilla käyntiin pienten perämoottorien luokassa, mikä näkyy myös Totalveneen Messin ohjelmassa, johon kuuluu sekä sähköperämoottorien esiinmarssin aloittaneen saksalaisen Torqeedon että messuilla ensiesittelyssä olevan Mercury Avator -sähköperämoottorimalliston esittely.

Totalveneen Messissä poiketessa voit samalla tilata Totalveneen uutiskirjeen ja osallistua arvontaan, jonka palkintona on tehokas Raymarine Axiom+ -monitoiminäyttö ja Lighthouse-merikartta. 

Helsingin kansainväliset Vene 23 Båt -venemessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–19.2.2023. Messut ovat avoinna ma-pe klo 11–19 ja la-su klo 10–18.

www.venemessut.fi