Venemessuja haastoi tänä vuonna poikkeuksellisen monta asiaa. Yleisen taloustilanteen varovaisuuden ohella venemessujen ajalle osui sekä presidentinvaaliviikonloppu että joukkoliikennelakot. Kävijämäärä pieneni viime vuoteen verrattuna lopulta kuitenkin vain 10 prosentilla.

Vene 24 Båt -messuihin osallistui 314 yritystä ja tapahtuma täytti Messukeskuksen alakerran kaikki hallit. Pinta-alaltaan venemessut oli viime vuotista suurempi ja veneitä oli esillä 400. Perinteiseen tapaan venemessujen sulkeutuessa veneet soittivat torviaan lähdön merkiksi. Vene- ja tarvikekaupan arvioidaan käyneen messuilla viime vuoden malliin.

– Tänä vuonna liikkeellä olivat veneilijät ostoslistojen kanssa. Venemessuille vain aikaa viettämään tulevat puuttuivat ja syy tähän löytyy varmasti lakoista, jotka osuivat ikävästi venemessujen aikaan. Joukkoliikennelakkoja oli maanantaista torstaihin, sääkartat näyttivät punaista ja liikenne ruuhkautui pääkaupunkiseudulla monin paikoin. Ensimmäisen viikonlopun sunnuntain presidentinvaalit myös verottivat kävijämäärää. Tästä kaikesta huolimatta venemessuille tuli asiakkaita, jotka ostivat sekä veneitä että tarvikkeita ja varusteita. Kaupaksi ovat käyneet kaikenkokoiset veneet. Venemessuille tulosyistä tärkein on veneilytarvikkeiden ja -varusteiden ostaminen ja ne kävivätkin hyvin kaupaksi, toteaa toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo Venealan Keskusliitto Finnboat ry:stä.

– Tiukka taloudellinen tilanne vaikuttaa toki venekauppaan edelleen, mutta venemessut osoittivat, että valoa on jo tunnelin päässä.

Venemessut herättää helmikuussa veneilykauteen 

Otto Brandt esitteli Vene 24 Båt -messuilla mm. Faster-,  Silver-, Terhi-  ja TG-veneitä. Venemessuilla lanseerattiin uutuusveneinä Silver Seahawk BRX ja Cabin sekä Terhi 480 Cabin. Oy Otto Brandt Ab:n konsernijohtaja Markku Hämäläinen pitää venemessuja erittäin onnistuneena tapahtumana. 

– Myynti on ollut keskimääräisesti samalla tasolla, kuin viime vuonnakin. Selkeästi voidaan todeta, että messuille ollaan tultu ostoaikeissa. Tarjouksia on tehty paljon ja kauppoja solmittu jo osastolla. Messut on hyvä paikka lanseerata uusia veneitä ja olemme tyytyväisiä uuden Silverin ja Terhin saamaan näkyvyyteen ja herättämään kiinnostukseen. Myös muut mallit ovat myyneet hyvin.

Sleipner Motor esitteli venemessuilla mm.  keula- ja peräohjauspotkureita sekä ankkurivinssejä. Valtaosa tuotteista myydään venevalmistajille. 

– Venemessuilla on tänä vuonna ollut enemmän ostavia asiakkaita kuin aikaisemmin ja jälleenmyyjiemme myynti on kasvanut viime vuodesta selkeästi. Tässä mielestäni näkyy se, että monet panostavat entistä enemmän uusiin venevarusteisiin, kertoo maajohtaja Kalle Nyman Sleipner Motorsilta. 

– Olemme tehneet paljon tarjouksia ja suoraa kauppaa jälleenmyyjämme kautta, joten olemme tyytyväisiä ja osallistumme varmasti venemessuille myös ensi vuonna.

Helsingin Messukeskus järjesti Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 24 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 9.–18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Ensi vuonna Vene 25 Båt -messut järjestetään  7.–16.2.2025 Helsingin Messukeskuksessa. 

www.venemessut.fi