Keelcrab-pohjapesuria ei ainakaan vielä ole saatavilla veneilytarvikkeiden jälleenmyyjiltä Suomessa, mutta verkosta sitä voi toki tilata. Laitetta markkinoidaan sosiaalisessa mediassa myös suomalaisille veneilijöille.

Ainakin mainosmateriaalin pohjalta laite vaikuttaa varsin lupaavalta, tosin hintaakin kertyy lähes kolmetuhatta euroa, mikäli laitteen tilaa suoraan valmistajan verkkokaupasta.

Jos laitteen haluaa hankkia jälleenmyyjältä, löytyy lähin jälleenmyyjä Ruotsista. Jälleenmyyjien verkosto löytyy valmistajan verkkosivuilta

Laite on jonkinlainen robotti-imurin, robottiruohonleikkurin ja vedenalaisen dronen hybridi. Se kulkee pitkän kaapelin perässä, jota käytetään laitteen ohjaamiseen ja jota pitkin laite saa myös virtansa.

Laite toimii tavallisella verkkovirralla eli laiturilla pitää olla laiturisähkö, jotta sitä voi käyttää. Toki virran voi halutessaan ottaa myös veneen aggregaatista, jos sellainen löytyy.

Laitetta valmistaa italialainen joukkorahoituksella alkunsa saanut startup-yritys.

Myyntivideoissa pohjapesuria käytetään Välimeren olosuhteissa, joissa vedenalainen näkyvyys on useita kymmeniä metrejä. Jääkin arvoitukseksi, miten laite toimisi suomalaisissa olosuhteissa heinä-elokuun vaihteessa, jolloin näkyvyys pinnan alla jää merialueilla muutamiin sentteihin.

Kokeilemisen arvoinen tämä laite kuitenkin varmasti on, ja se voisi soveltua hyvin esimerkiksi pohjien pesuja myyvän palveluntarjoajan työkalupakkiin.

Laiteen voi ostaa verkosta valmistajan sivuilta täältä.

Katso esittelyvideo klikkaamalla artikkelin aloituskuvaa tai tästä linkistä.