Kahden kärkiveneen taistelu muistutti toista legiä, jolla tilanne kääntyi Mapfren eduksi Etelä-Amerikan rannikolla, kun Dongfeng kääntyi kohti Kapkaupunkia hieman Mapfrea aiemmin.

Kolmannella legillä sama toistui eteläisen purjehduskieltoalueen rajalla, kun veneet kääntyivät pohjoiseen kohti Melbournea. Dongfengin kippari Charles Caudrelier kääntyi jälleen ensin, kun Mapfre pysytteli etelän kovemmissa tuulissa pitempään ja purjehti karkuun.

Kalusto kovilla

Dongfengin kiusana parin viimeisen vuorokauden aikana oli myös kölin toisen kallistussylinterin rikkoutuminen. Peli oli menetetty jo silloin, mutta kölirikon vuoksi piti jännittää, ennättäisikö Vestas 11th Hour Racing tai Team Brunel sen edelle.

Köliä pystyi vielä kallistamaan, mutta se oli hyvin työlästä ja hidasta. Dongfengin onneksi se pääsi viimeisen vuorokauden ajan yhdellä halssilla Melbournen lahden suulle saakka, ja maalilinja rikkoutui muutama tunti ennen kolmanneksi sijoittunutta Vestas-tiimiä.

Myös AkzoNobel kärsi kalustovaurioista. Maston purjekisko repesi irti vahinkojiipissä jo ennen legin puoliväliä, ja vene jäi viimeiseksi. Se putosi itää kohti kiertävän matalapaineen kyydistä yhdessä Turn the Tide on Plasticsin ja Sun Hung Kai / Scallywagin kanssa, kun etelämpänä purjehtineet neljä kärkivenettä pystyivät roikkumaan sen tuulissa loppuun asti.

Kaiken lisäksi AkzoNobel sai eteensä korkeapainesulun, joka heikensi sen tuulet ennen Melbournea, ja vene tuli maaliin vasta 27. päivä paikallista aikaa. Valmistautuminen seuraavalle legille menee nyt tiukille.

Tähän mennessä Mapfre ja Dongfeng ovat osoittaneet, että niiden venevauhti on muita parempaa. Mapfre on kunnostautunut lisäksi taktisissa päätöksissään.

Mapfre johtaa nyt kokonaistilanteessa 29 pisteellä. Dongfeng ja Vestas 11 ovat keränneet 23 ja Brunel 14 pistettä. Seuraavina ovat Scallywag (11), AkzoNobel (7) ja Turn the Tide on Plastics (6).

Seuraava 6 000 meripeninkulman legi Hong Kongiin alkaa jo tiistaina 2. tammikuuta.

3. legin maaliintulojärjestys:

Mapfre

Dongfeng

Vestas 11th Hour Racing

Team Brunel

Team Sun Hung Kai / Scallywag

Turn the Tide on Plasticsin

Team AkzoNobel