Aiemmin otaksuimme, että Scallywag olisi kuljetettava Brasiliaan maitse, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Scallywag on jo ajanut moottorilla Chilessä sijaitsevasta Puerto Monttin satamasta Magalhaesin salmen läpi Etelä-Atlantin puolelle ja jatkaa purjeilla kohti Itajaita. Venettä purjehtii nyt kahdeksanhenkinen siirtomiehistö.

Scallywag keskeytti legin traagisen mies-yli-laidan-onnettomuuden jälkeen ja purjehti Chileen, josta sillä oli noin 1500 merimailin matka Itajaihin. Juuri nyt emme saa tietoa Scallywagin sijainnista, mutta se lienee jossain Falklandin saarten pohjoispuolella, arviolta alle 1000 merimailin päässä Itajaista.

Vestas puolestaan keskeytti maston katkeamisen vuoksi ja ajoi moottorilla Falklandin saarille. Tiimi on saanut kyhätyksi veneen 30-metrisen maston tilalle 8-metrisen varamaston käytöstä poistetusta lyhtypylväästä. Siihen asennettiin mastonjalka ja -huippu heloineen sekä uudet vantit ja juoksevan rikin, ja nostettiin paikalleen.

Veneen omista purjeista käytössä on nyt vain oranssi myrskyfokka, joka on rikattu keulapuomista maston huippuun. Sen lisäksi mukana on entisen Whitbread-legenda Skip Novakin Pelagic Expeditions -veneen vanha myrskyfokka sekä jostain löytynyt, niin ikään myrskyssä käytettävä trysail, jota käytetään nyt ylösalaisin.

Tällä kokoonpanolla Vestaksen vauhti on murto-osa alkuperäisestä, joten se käyttää apunaan moottoria. Myös Vestaksella on väliaikainen siirtomiehistö.

Vestasta odotellaan Itajaihin 16.-17.4. Jos keliä riittää, Scallywagin matka sujunee vauhdikkaammin. Molemmilla on täysi taistelu päällä, sillä Itajain satamakisa käydään 20.4. ja kahdeksas legi alkaa 22.4.

www.volvooceanrace.com