Volvo Penta on julkaissut tiedotteen, jossa moottorivalmistaja paljastaa aikeitaan sähköisen tulevaisuuden suhteen. Takaraja on asetettu vuoteen 2021, johon mennessä Volvo Penta lupaa valikoimiinsa vesiliikenteeseen tarkoitettuja hybridi- ja täyssähkömoottoreita. Ne tulevat perustumaan Volvo Groupin kehittämään ja käyttämään teknologiaan.

– Volvo Penta aikoo olla sähköpropulsiotekniikan edelläkävijä, joka auttaa asiakkaitaan sähköiseen tulevaisuuteen siirtymisessä toimittamalla näille täydellisiä hybridi- ja täyssähköjärjestelmiä, kuvaa Volvo Pentan pääjohtaja Björn Ingemanson.

Volvo Penta aloitti sähkömoottoriprojektinsa jo muutamia vuosia sitten, ja vauhtia on kasvatettua vaiheittain. Tuotekehitystavoitteita tukee esimerkiksi sitä varten perustettu oma organisaatio sekä tutkimus- ja tuotekehityslaboratorio.

Sähkömoottoriteknologian kehittämiseen panostamisesta huolimatta Volvo Penta ei ole luopumassa perinteisistä polttomoottoreista.

– Sähkömoottoreihin siirtyminen tapahtuu pitkällä aikajänteellä, joten diesel- ja bensiinimoottorit tulevat säilymään moniin veneisiin varteenotettavimpina voimanlähdevaihtoehtoina vielä vuosikausia, Ingemanson sanoo.

www.volvopenta.com