Vuonna 2020 esitelty ja nopeasti suosituimmaksi AMT-malliksi noussut 165 BR ja sen alumiinirunkoinen 165 BRf -versio saavat mallivuodelle 2024 rinnalleen samoilla rungoilla varustetut, mutta leveällä sivupulpetilla kalustetut 165 R ja 165 Rf -mallit. Molemmissa uutukaisissa on AMT:n tapaan identtisen lujitemuovisen kansimuotin myötä keskenään samanlainen tilaratkaisu, mutta runkomateriaalin voi valita lujitemuovin ja alumiinin välillä.

165 Rf:ssä on kestävä nousulistaton alumiinirunko, R-versiossa puolestaan nousulistallinen ja V-kulmaltaan hieman syvempi lujitemuovirunko. Molempiin malleihin sopii 50–70-hevosvoimainen moottori, jolla ylletään parhaimmillaan 33 solmun huippunopeuteen. Kantavuus on viisi henkilöä.

Alle viiden metrin kokoluokka huomioiden AMT:n 165-mallit ovat melkoisia tilaihmeitä. Peräpenkiltä ajettavissa R- ja Rf-malleissa keulassa on huomattavan kookas avotila, jonka voi varustaa pöydällä tai aurinko-/kalastustasolla. Kiinteän polttoainesäiliö ja pulpetin sisään sijoitetun akun ansiosta peräpenkin alle jäävä tavaratila on poikkeuksellisen kookas.

Vakiovarustukseen kuuluvat muun muassa NFB-ohjaus, mustat kaiteet, knaapit, kahvat ja uimaportaat, Softdeck-turkki, takapenkin pehmusteet, pääsäilytystilojen kiinteät Abloy lukot sekä Garminin 9-tuumainen Echomap-monitoiminäyttö.

AMT 165 R ja165 Rf ovat ensiesittelyssä tulevana viikonloppuna Helsingissä Uiva Flytande -venenäyttelyssä. 

www.amtboats.fi