Erilaisia T-top -veneitä alkaa olla markkinoilla pilvin pimein, mutta ruotsalainen Anytec on löytänyt vielä raon jonka täyttää: alumiinirunkoisia ja keulakajuutallisia vaihtoehtoja ei juurikaan entuudestaan ole. Anytec 860 T sopii etenkin seikkailunhaluiseen retki- ja kohdeveneilyyn, yhteysajoon sekä avomerikalastukseen. 

Anytec ei ole vielä julkaissut tarkempia teknisiä tietoja, mutta lienee selvää, että perustana on 860 SPD ja 868 CAB -malleista tuttu ja ominaisuuksiltaan erittäin onnistunut 8,6 metriä pitkä ja 2,6 metriä leveä runko, joka on saanut päälleen uuden tilaratkaisun. Mallikuvissa 860 T:n perässä on bracketiin eli perämoottoritelineeseen ripustettuna kaksin kappalein nelilapaisilla potkureilla varustettuja Mercuryn uusia V10 Veradoja, joten tehosuosituksen ylärajaksi lienee tulossa 800 hevosvoimaa, mikä sopii hyvin yhteen myös Yamahan moottoritarjonnan kanssa. 860 T:n huippunopeudeksi ennakkotiedotteessa mainitaan 60 solmua.

Kuvien perusteella tilaratkaisu vaikuttaa mielenkiintoiselta. Keula on walkaround-tyyliin turvallisesti syvennettyjä kulkukansia pitkin ympärikäveltävä. Keskipulpetin, tuulilasin ja mustaksi maalatun alumiinisen T-top-katoksen suojassa on neljän hengen ohjaamo ja matkustamo, jossa on kaikille vauhdikkaan etenemisen kovassakin kelissä mahdollistavat Öhlinsin iskunvaimentimilla varustetut Anytecin performance -istuimet.

Takakannelle jää tilaa toiveiden mukaisella varustukselle ja kalustukselle. Vaihtoehtoihin kuuluu ainakin pentterilipasto, erilaisia penkkejä, pöytä, aurinkotaso tai kalastusvarusteita kuten kiertovesisumppu ja räkki vavoille. Aivan kaikkea ei varmaankaan saa tai ainakaan kannata sovittaa samaan veneeseen. Kuvissa on kombinaatio, joka koostuu pentteristä ja siihen liitetystä penkistä, pöydästä sekä vaparäkistä.

Keulakajuutan luukku aukeaa etukannelle. Sisältä kerrotaan löytyvän vesi-wc ja kaksi makuupaikkaa, mutta tilaratkaisua paljastavia kuvia ei vielä ole. Painopiste on kuitenkin siinä määrin ulkotiloissa, että valistunut arvaus menee tässä tapauksessa ennemmin avo- kuin umpitoiletin suuntaan.

Rakenteeltaan 860 T on tuttua Anyteciä eli jykevästi hitsaamalla tehty täysalumiinivene, jossa muita materiaaleja ei juurikaan ole viljelty. Pinnat on viimeistelty Anytecin tapaan kiiltäviksi ja kestäviksi M400-nanopinnoitteella.

www.anytec.fi