A27C rakentuu samalle rungolle A27 avomallin kanssa. Anytecin mallistossa A27C korvaa suositun 747 CABin.

Anytecin filosofia on aika maskuliininen. Se tekee erityisen suorituskykyisiä yhteysveneitä, joilla pääsee paikasta A paikkaan B nopeasti – kelissä kuin kelissä. Jotta isossakin aallokossa voisi ajaa mukavasti lujaa, on runkomuodon oltava hyvin aaltoja halkova ja veneen rakenteiden poikkeuksellisen järeät, ja niin Anyteceissä tapaa myös olla.

Suorituskyvyn ja ajettavuuden korostuminen johtaa väistämättä tiettyihin kompromisseihin, joista kenties merkittävin on tilat. Aallokossa nopein ja mukavin runko ei yleensä ole tilavolyymiltaan suurin.

Esimerkiksi Finnmaster pakkaa 8,4-metriseen Pilot 8 -hyttiveneeseen sisäohjaamon lisäksi kaksi istuinsohvaa ja pöydän, pentterin, erillisen wc:n ja kaksi makuukajuuttaa. Samanmittaisessa A27C:ssä on kolme jousitettua kuppipenkkiä ja pieni pätkä sohva. Ei pentteriä, ei vessaa, ei makuupaikkoja. Mutta aallokkoon A27C soljahtaa kuin kuuma veitsi voihin.

A27C:n ohjaushytin kalustus on avomallin tapaan modulaarinen. Kahden vakiona olevan kuppipenkin lisäksi valittavana on lisää kuppipenkkejä, pentterimoduuli sekä erimallisia ja -kokoisia sohvanpätkiä. 747 CABiin verrattuna tilaa on enemmän, sillä A27C:n hytti on 65 senttiä pidempi ja takareunassa reilut 10 senttiä korkeampi. Keulan avotila on A27C:ssä 20 senttien edeltäjää lyhyempi, mutta takatilat huomattavasti paremmat, etenkin kulkuyhteyksien osalta.

Vakiovarustukseen kuuluu muun muassa automaattiset Zipwake-trimmitasot sekä sähkötoiminen kattoluukku. Suomen maahantuoja sisällyttänee pakettihintoihin entiseen tapaan myös kookkaan monitoiminäytön ja tehokkaan lämmityslaitteen.

A27C:n Suomien hintoja ei ole vielä vahvistettu, mutta avomallien hintakehityksen perusteella nousua edeltäjään verrattuna on luvassa. Nousussa ovat myös konetehot. Avomallin saa ladata 400-hevosvoimaisella koneella, mutta A27C:n maksimitehoa ei ole vielä vahvistettu. Se kielinee siitä, että C-mallia ollaan tyypittämässä myös Yamahan uutta 425-hevosvoimaista V8:a varten.

www.anytec.se