Axopar 45 on iso loikka nykyiseen 37:aan verrattuna. Pituutta tulee lisää yli kaksi metriä ja leveyttä liki metri. Massassa ja tehossa erot vain korostuvat: 45:sta tulee noin tuplasti 37:aa painavampi, joten peräpeiliin ripustetaan kolmas moottori.

Silti Axopar 45 on kokoisekseen timmissä kunnossa. Muiden Axoparien tavoin uusi 45 on suunniteltu alusta asti perämoottorien ehdoilla ja valittu moottoriratkaisu mielessä. Odotusarvona ei ole enempää eikä vähempää kuin erinomainen hyötysuhde. 

Moottorivalinta on mietitty valmiiksi, joten vene on optimoitu kolmelle Mercuryn 300-hevosvoimaiselle V8-Veradolle. Huippunopeuden uskotaan yltävän yli 50 solmuun, mikä tarkoittaa suuria matkanopeuksia 45:n kokoluokassa kohtuullisella kulutuksella.

Teknisesti paketti on kattava, sillä vakiovarustukseen sisältyy kaksi Axoparin käyttöliittymällä varustettua 12-tuumaista Digital Glass Helm -monitoiminäyttöä Axopar-käyttöliittymällä, keulapotkuri, automaattitrimmit sekä autoista tuttu hallintapainikkeilla varustettu monitoimiratti.

Kojelaudasta löytyy toki tilaa lisävarustelistalta löytyvälle Mercuryn autopilotin ja taivasankkurin sisältävälle joystick-paketille sekä isommille 16-tuumaisille näytöille.

Vaihtoehtoja, vaihtoehtoja 

Pienempien Axoparin tavoin uutta lippulaivaa voi varioida monin tavoin, sillä tilaratkaisut ovat modulaarisia. Tarjolla on myös veneen yleisilmettä muuttavia paketteja, kuten lähinnä ulkonäköä tuunaava Brabus Line ja prameamman sisustuksen tuova Elegance.

Kaiken perustana on viisi eri mallia, kokonaan avoin Spyder, lyhyellä katoksella varustettu T-Top, pitkällä katoksella varustetut Sun-Top ja Cross Top sekä ohjaushytillinen Cross Cabin. Sun-Topin ja Cross Topin ero on tuulilasissa, joka on ensimainitussa viisto ja jälkimmäisessä etukeno.

 

Tästä tilaratkaisu- ja kalustevalinnat vasta alkavat. Kaikissa malleissa on seisomakorkeuden omaava keulakajuutta, jossa on parivuode, sohvaryhmä ja erillinen, suihkulla varustettu toiletti. 37:sta tutut lokinsiipiovet saa myös 45:een. Uutta on 45:n aukeavat laitaterassit, jotka Axopar on päätynyt sijoittamaan keskiveneeseen oleskelutilan jatkeeksi.

Takahytti on optio, ja sen koko on kasvanut niin, että sesoveltuu sujuvasti yöpymisen lisäksi myös oleskeluun ja voidaan varustaa erillisellä toiletilla. Takahytin sijaan takakantta voi avomalleissa kalustaa vakiomallisen, perää kohti istuttavan sohvan sijaan Multistorage-istuinlaatikolla, joka pitää sisällään epäilemättä valtavan tavaratilan. Ulko-oleskelutilaa löytyy myös keulasta, ja vaihtoehtoja riittää kulmasohvasta aurinkotasoon.

Kaikissa malleissa on ohjaamon takana iso wet-bar-tiski, johon mahtuu muun muassa kaksi 60-litran jääkaappia.  Wetbarin takana olevan sohvaryhmän muoto poikkeaa hieman toisistaan avo- ja hyttimalleissa, mutta kokoluokka takaa väljät oleskelu- ja matkustusfasiliteetit monelle.

Sun-Top ja Cross Top -mallien pitkässä ajokatoksessa on kaksi sähkötoimista haitarikattoluukkua. Cabinissa on puolestaan uutena kaksiosaisen sivuliukuovet, jotka ison haitarikattoluukun kera takaavat, että kesäfiilis yltää halutessa myös ohjaushyttiin.

Ensimmäisen kerran Axopar 45 pääsee näkemään livenä tammikuussa Düsseldorfin venemessuilla. Sinne asti joudutaan odottamaan myös hintatietoja. 

www.axopar.fi