S-sarjalla on italialaisen Azimutin tarjonnassa urheilullisten moottorijahtien tontti täytettävänä. Ensimmäinen uuden sukupolven S-sarjalainen oli reilu vuosi sitten esitelty S7, nyt tulee numeroa pienempi S6.

Pieni sekään ei ole, sillä kokonaispituus on tasan 18 metriä ja leveyttäkin on 4,75 metriä. Konehuoneessa puhisee kolme Volvo Pentan 550-hevosvoimaista D8-dieseliä yhdistettynä IPS-vetolaitteisiin. Risteilyvauhdiksi kerrotaan 30 solmua ja huippunopeudeksi 35.

Ulkoinen design on hyvin yhtenäinen suuremman S7:n kanssa. Siihen kuuluu teräväkulmainen mutta tylppä keula sekä Azimutille tunnusomaiset ruuturunkoikkunat ja kansisalongin ikkunaprofiilit. Ulkoiset muodot ovat Stefano Righinin käsialaa, sisustuksesta on vastannut Francesco Guida ja rungosta Azimutin oma R&D-osasto.

Kannen alla on kolme makuukajuuttaa. Omistajan sviitti on keskellä venettä, vip-vieraskajuutta keulassa. Niiden välissä on kolmas, kahdella erillisvuoteella varustettu kolmas makuukammari. Vieraskajuutat jakavat toiletin, johon tosin pääsee käytävän lisäksi myös suoraan keulakajuutasta.

Pääkannella pentteri on sijoitettu nykytrendistä poiketen eteen, ohjaamon viereen. Ohjaamossa ei ole liukuovea sivukannelle, ja kuskin paikka epätavalliseen tapaan kahdesta istuimesta lähempänä veneen keskilinjaa oleva.

Kansisalongissa on oletettavasti sinänsä tilava u-sohva, mutta suurimmilta osin avattavan lasiseinän takana avotilassa oleva sohva on vielä selvästi suurempi. Sen jatkeena on kiinteä aurinkotaso, joka alla olevaan kumivenetalliin mahtuu Tecnoribin Azimnutille vartavasten valmistava Pirelli J33 -jettiribbi.

Toinen auringonpalvontakeidas on keulakannella. Lavetin lisäksi tuulilasin edessä on myös pitkä pätkä istumiseen soveltuvaa sohvaa.

Rakenteissa on hyödynnetty paljon hiilikuitua. Komposiittirakenteella on tavoiteltu keveyttä ja jäykkyyttä, mikä realisoituu hyvänä ajettavuudessa, suorituskyvyssä, taloudellisuudessa ja mukavuudessa. Silti uppoumaksi ilmoitetaan lähes 30 tonnia. Kannattaa tosin huomioida, että Azimut ilmoittaa painoksi aina uppouman täydellä kuormalla eikä kuivapainoa ilman kuormaa kuten muut valmistajat yleensä.

S6:n ensiesittely tapahtuu syyskuun puolivälissä Cannesin venemessuilla. Unelmilla on hintansa, ja tässä tapauksessa se ilmoitetaan vapaasti ja verottomana tehtaalla Italiassa lukemin 1 285 000 €.

www.azimutyachts.com

www.eav.fi