Uusi Antares 6 korvaa aiemman 5.80:n ilman suurempia mullistuksia. Vaikka muutokset ovat sinänsä pieniä, vaikuttaa kokonaisuus taas tuoreelta.

Muotoilultaan Antaes 6 on täysin uusi. Linjoja on hiottu entistä sutjakammaksi, ja sen myötä pieni ohjaushyttivene näyttää taas askelta paremmalta. Yksityiskohdista voi kiinnittää huomiota esimerkiksi ilmavan siroon ohjaushytin takapilariin.

Runko on entisissä mitoissa, mutta tilankäyttöä on onnistuttu muutamilla keinoilla tehostamaan. Esimerkiksi kansimuotti on nyt hivenen epäsymmetrinen,
styyrpuurin sivukannen ollessa hiukan paapuurin puolta leveämpi.

Sisällä tilavaikutelmaa on kasvatettu jättämällä keulakannen alla olevan makuutilan ja ohjaushytin välinen laipio pois. Lisävarusteena saatavalle wc:lle on entistä parempi paikka ohjauspulpetin alla.

Avotilaan on saatu lisäsenttejä sijoittamalla peräsohva entistä taaemmas moottorikaivon päälle. Sen ansiosta tilaa riittää lisäkalustukselle. Optiolistalta löytyykin isompien Antares-mallien tavoin nyt u-sohva, pöytä ja niistä muokattava aurinkotaso.

Moottorin kippaamista varten sohvaa ei tarvitse enää taittaa kasaan, vaan A6:ssa se liu’utetaan eteen. Istumapaikat ovat siis käytettävissä vaikka kone olisi kipattuna ylös. Tehosuosituksen yläraja on noussut 115 hevosvoimaan.

Yleisön eteen Antares 6 tuodaan ensimmäistä kertaa joulukuun alussa Pariisin venemessuilla. Hinnat ovat vielä vahvistamatta.

www.beneteau.com

www.naviator.fi