Uudelle Brabus Shadow 500 Cabinille saattaa löytyä markkinarako Suomestakin, sillä sen perustana oleva Axopar 28 Cabin oli viime vuonna ja tulee olemaan tänä vuonna Suomen myydyin yli 25-jalkainen ohjaushyttivene, vieläpä varsin selvällä marginaalilla muihin.

Brabuksen päämarkkinat löytyvät kuitenkin aivan muualta kuin Suomesta. Maailman luksusmarkkinoilla Brabuksen nimi ja arvostus on kovempi kuin Suomessa osataan kuvitellakaan. Moni tulevista Brabuksen hyttimalleista menee superjahtien apuveneiksi. Sitä alleviivasi Cabinin lanseeraus Cannesin tai Düsseldorfin venemessujen sijaan isojen jahtien Monaco Yacht Showssa syyskuun lopulla, 

Avomalleista tuttuun tapaan Brabus-käsittely ei muuta perusteita eli runko, kansi ja tilaratkaisu vaihtoehtoineen ovat täysin samat kuin Axoparissa. Erot syntyvät tehosta, varustelusta ja viimeistelystä.

Brabuksessa on 100 hevosvoimaa enemmän kuin vastaavaan Axopariin saa enimmillään laittaa eli mallinumeron mukaiset 500. Ne tuottaa kaksi Mercuryn 250-hevosvoimaista ProXS V8 -perämoottoria. Huippunopeus rikkoo 50 solmun rajan.

Vakiovarustukseen kuuluu muun muassa sähkötoiminen kangaskattoluukku, monitoimiohjauspyörä ja keulakannelle hiilikuitutankojen varaan pystytettävä aurinkokatos. Navigointi- ja viihde-elektroniikkaa on vakiona 12-tuumaisen monitoiminäytön sekä kuudella kaiuttimella ja vahvistimella varustettu blackbox-audion verran, mutta molemmat aiheet saa lisävarusteena upgradettua. Takakannen vaihtoehdot ovat penkki, wetbar ja makuukajuutta, jotka hahmottuvat oheisen kuvagallerian kuvista.

Vakiomallin, jos Brabuksesta nyt sellaisena voi puhua, saa jäätikön sinisenä, platinan harmaana tai valkoisena hintaan 175 500 euroa plus verot, mutta jos haluaa Cabinin Brabuksen tunnusväreissä eli mustalla erikoisvärillä ja punaisella nahkasisustuksella, pitää tiskiin latoa 50 000 euroa lisää. Sillä saa numeroidun erikoismallin, jonka nimi on kokonaisuudessaan Brabus Shadow 500 Cabin Black Ops Limited Edition 1 of 28. Kuten nimikin viittaa, kyse on 28 veneen numeroidusta erikoissarjasta.

www.brabusmarine.com