Fishing Edition -malleilla Buster vastaa heittokalastusveneiden vahvaan kysyntään. Mallista riippuen kalastusmallien varustukseen kuuluu keulan heittokalastustaso, vapalaatikko, taittuva takapenkin selkänoja ja takakannen heittokalastustaso.

Heittokalastusvarustus on saatavana edelleen myös jälkiasennettavana ja osat voi hankkia myös erikseen. Heittokalastusvarusteet sopivat Buster S -malleihin vuodesta 2017 ja Buster M -malleihin vuodesta 2018 alkaen sekä Buster XL ja Buster XXL -malleihin vuosimallista 2020 alkaen. Sekä tehdas- että jälkiasennetut kalastusvarusteet voidaan myös irrottaa veneen käyttötarkoituksen muuttuessa. 

Buster S ja M Fishing Edition: Busterin pienemmät kalaveneet

Buster S ja M Fishing Edition -mallien vakiovarustukseen kuuluu vapalaatikko (ei M2 Fishing Edition -mallissa), keulan heittotaso ja heittotasolle kiinnitettävä kalastusistuin. 

Veneiden paapuurin laidalle kiinnitettävään vapalaatikkoon mahtuu 5–6 hauenkalastajien yleisesti käyttämää 8,5 jalan vapaa keloineen. Korotettu keulan heittotaso helpottaa vapakalastusta ja sen alle jää runsaasti käyttökelpoista säilytystilaa, jonne tavarat saadaan pois kalastuksen tieltä. Säilytystiloihin pääsee käsiksi kahden heittotason takareunassa olevan luukun kautta.

Toinen, hieman keulan kalastustasoa pienempi heittotaso muodostuu perään irrottamalla takapenkin kuomukotelo-selkänoja. Sen jälkeen takapenkistä ja uimatasot ovat tasaista, yhtenäistä ja keskenään samalla korkeudella olevaa kalastustilaa.

Hieman yli 4,4 metriä pitkä Buster S painaa kalastusvarusteineen ja Yamaha F30B -perämoottorilla varustettuna vain reilut 400 kiloa, mikä tekee paketista kevyesti käsiteltävän. Buster S:stä on saataville neljä versiota. 

Kahvasta ohjattava Buster S Fishing Edition varustetaan 20-hevosvoimaisella Yamaha F20 GWHL -moottorilla ja myydään 15 130 euron pakettihintaan. Styyrpuurin laidalle sijoitetulla ohjauspulpetilla varustettu S1 ja kahdella tuplapulpetillinen S2 maksavat Fishing Edition -versioina 19 300 euroa ja keskipulpetillinen Scc 19 600 euroa. Kaikissa hinta sisältää 30-hevosvoimaisen Yamaha F30B -moottorin. 

Lähes 4,9-metrisen Buster M Fishing Editionin kokonaispaino jää moottoreineen ja kalastusvarusteineen reiluun 500 kiloon, joten myös se on helposti liikuteltavissa jarruttomalla trailerilla. Sekä sivupulpetillinen M1 että tuplapulpetillinen M2 Fishing Edition myydään 40-hevosvoimaisella Yamaha F40F -moottorilla varustettuna pakettina. Kampanjahinnoiksi on vahvistettu 22 000 ja 22 090 euroa.

Keulan sivulle asennettava keulamoottoriteline ei kuulu Fishing Edition -mallien vakiovarustukseen, vaan se on tilattava erikseen. Buster S- ja M-malleihin se maksaa 160 euroa.

Buster XL ja XXL Fishing Edition: Busterin suuremmat kalaveneet 

Busterin XL ja XXL ovat S- ja M-malleja selvästi suurempia, jopa seitsemälle hengelle sopivia yli kuuden metrin pituisia veneitä. Molemmissa Fishing Edition -varustukseen kuuluu heittotasoksi taittuva takapenkin selkänoja, mikä yhdessä uimatasojen kanssa muodostaa perään 1,6 metriä pitkän kalastusalueen. Taittuvan selkänojan ansiosta vene muuntuu käden käänteessä kalaveneestä perhe- tai yhteysvenekäyttöön. 

Keulaan Fishing Edition -varustus tuo vapalaatikot molemmille laidoille ja niiden keskelle tason, jolloin koko etuavotilasta muodostuu korotettu heittokalastustaso. Vapalaatikoiden lisäksi myös keskitason alle jää tavaratilaa. 

Buster XL Fishing Edition varustetaan 115-hevosvoimaisella Yamaha F115B -moottorilla ja myydään 52 650 euron kampanjapakettihinnalla. XL:ää 20 senttiä pidempi 6,25-metrinen XXL Fishing Edition saa peräänsä tehokkaan, 150-hevosvoimaisen Yamaha F150C -perämoottorin, millä varustettuna pakettihinnaksi muodostuu 65 050 euroa. 

XL- ja XXL-mallien keulamoottoriteline. maksaa 226 euroa. Aktiiviharrastajille ja ammattikalastajille XL- ja XXL-malleihin on saatavilla keulan keskitason sijaan keulasta pulpettien väliin ja aina kuljettajan ja kartturin penkkien tasolle saakka ulottuva pitkä vapalaatikko, johon mahtuu seitsemän 8 jalan vapaa. Pitkä vapalaatikko mukana vaihtuvat myös pulpettien väliovi ja säilytystilojen ovet. Pitkän vapalaatikon hinta on 2 750 euroa.

www.buster.fi