Kasvavan sähköntarpeen vuoksi veneenomistajat kaipaavat tehokkaita ratkaisuja akkujen lataamiseen. Yksi veneilijän haasteista on varmistaa virransyöttö kaikkiin nykyaikaisen veneen moniin laitteisin. Akkuongelmat ja virran loppuminen lopettavat monet hyvin alkaneet venereissut korjausoperaatioiksi satamassa.

CTEKin uudet M15 (15 A) ja M25 (25 A) toimivat minkä tahansa 12 voltin lyijyhappo- ja litiumioniakun (LiFePO4) kanssa. Ne tarjoavat pieniin ja keskikokoisiin moottoriveneisiin sopivan latausratkaisun.

Laturien sisäänrakennettu lämpötila-anturi optimoi latauksen kaikissa olosuhteissa. Latureissa on myös valinnainen elvytystila, joka palauttaa akun kapasiteetin ja elvyttää syväpurkautuneet akut.

Kummassakin laturimallissa on ylläpito-ohjelma, jonka ansiosta ne voidaan pitää jatkuvasti kytkettynä, jos vene on jätetty maasähköön pidemmäksi aikaa, tai jos se jätetään huoltolataukseen talven ajaksi.

CTEKin M15- ja M25-mallit on suunniteltu kiinteää asennusta varten. Laitteissa on neljän metrin pituinen latauskaapeli, jossa on M10-silmukkaliittimet helppoa asennusta varten. Laitteet ovat iskunkestäviä ja IP44-luokitettuja merelliseen käyttöympäristöönsä sopivasti.

M15- ja M25-laturit ovat helposti kytkettävissä ja kipinöinniltä suojattuja. Lisäksi niissä on vääränapaisuudelta suojattu kytkentä, joka suojaa sekä käyttäjää että akkua. Laitteille myönnetään viiden vuoden takuu niiden hinnat alkavat hieman alle 200 eurosta.

www.ctek.com/fi