DAME Design Award -tuomaristo huomioi arvostelussaan kaiken oleellisen tuotteen ulkonäöstä sen toimivuuteen, yhteensopivuudesta kokonaisuuteen ja hinta/laatu-suhteesta sen koko elinkaaren ekologisuuteen.

Kilpailun tuomaristo valitsee valmistajien ilmoittamista tuotteista loppukilpailuun osallistujat, jotka saavat DAME Award Nominee -statuksen. Kilpailuluokkia on kaikkiaan seitsemän, ja näiden voittajista valitaan myös DAME Award -kokonaiskilpailun voittaja.

Tänä vuonna mukana oli 122 tuotetta, joista tuomarit valitsivat loppukilpailuun 64 tuotetta.

Dame Awardin kokonaiskilpailun voittajaksi nousi lähes yksimielisesti Scanstrutin välinesarja, jolla englantilaisesta RS Venture -purjeveneen voi muuntaa liikuntarajoitteiselle sopivaksi RS Venture Connect -parapurjeveneeksi. Sarja sisältää sähköiset veneen ja purjeiden hallintalaitteet. Venettä voi hallita joystickillä tai puhallusohjaimilla. Lisäksi veneeseen tulee kaksi istuinta.

Maininnan arvoista on, että myös suomalaisen Oceanvoltin uusi kääntyvälapainen Servoprop voitti DAME Design Awardissa oman sarjansa.

Lisäksi Buster Q -venenäyttöjen kotimainen kehittäjä Nextfour Solution oli mukana Boat Builder Award -loppukilpailussa Venevarusteiden valmistajien sarjassa Busterin ilmoittamana. Sarjan muita osallistujia olivat Ferretti, Beneteau ja Zodiac. Voiton tässä sarjassa vei Beneteau.