Satelliittiankkuri on toiminto, joka pitää veneen napin painalluksella automaattisesti paikallaan tietyssä sijainnissa. Käytännössä toiminto vaatii satelliittipaikannuksen sekä moottorien ja joissakin tapauksessa myös ohjailupotkurien yhteispeliä. 

Ideana on, että vene pysyy moottorien käydessä riittävän tarkasti paikallaan, jotta kippari voi pysäyttää veneen redille ja käydä rauhassa laittamassa vaikkapa kiinnitysköydet ja lepuuttiimet paikalleen tai kytkeä automatiikan kaitsemaan veneen paikallaan pysyminen esimerkiksi sillan avautumisen odottamisen ajaksi.

Dockmaten langattomalla kauko-ohjaimella voi käyttää jo entuudestaan varsin monipuolisesti veneen eri hallintalaitteita, kuten vaikkapa ankkurivinssiä, keula- ja peräpotkureita sekä kytkeä vaihteen eteen tai taakse. Eri malleja löytyy yhdellä tai useammalla moottorilla sekä perinteisillä että joystick-hallintalaitteilla varustettuihin veneisiin. 

Dockmaten kauko-ohjaimenkin voi nyt höystää DPS-satelliittiankkuritoiminnolla, kunhan veneessä on vähintään kaksi moottoria sekä Dockmate-yhteensopivat moottorien ja ohjailupotkurien hallintalaitteet. Dockmaten taivasankkurissa on kaksi toimintoa, joista toinen on tarkoitettu käytettäväksi väljemmillä vesillä, joissa vene saa liikkua enemmän ja toinen ahtaammissa paikoissa, joissa veneen tarkempi paikallaan pysyminen on suotavaa. Ensin mainittu tila käyttää vain moottorien vaihteita, jälkimmäinen niiden lisäksi myös veneen keula- ja peräpotkureita. 

www.dockmate.eu

www.dockmatesuomi.fi