Fairlinella vaikuttaisi olevan hyvä hönkä päällä. Viimeisimmät uutuudet, kuten Squadron 53 ja Targa 63 ovat olleet onnistuneita ja otettu markkinoilla hyvin vastaan. Samaa voi odottaa myös Targa 43:lta.

Cannesin venemessuilla esiteltiin välimerellinen Open-versio. Siina on laajasti avautuva kangaskattoluukku sekä perässä kiinteä ja kookas aurinkotaso, eikä takaseinää tai ovea häiritsemässä ulkoilmaelämää. Jos suuremmista Targoista voi ottaa osviittaa, on takaseinällä ja kovalla liukukattoluukulla varustettu Targa 43 GT -versio tulossa pian, ehkäpä jo tammikuussa.

Openin avotilan tilaratkaisu on mukava. Ohjaamon vieressä on pienempi kulmasohva ja takana hyvän kokoinen ulkopentteri. Avotilasta suurimman siivun haukkaa kuitenkin hulppean kokoinen u-sohva. Sen jatkeena on aurinkotaso, joka kätkee alleen apuvenetallin. Hydraulisesti veteen laskettava uimataso tulee kuvaan mukaan vasta lisävarusteena.

Ohjaamon ergonomia tuntuu sopivalta ja erillisistuin mukavalta. Tuoleja on kaksi rinnakkain, ja kuski istuu keskemmällä. Kartturin paikalta ei siis pääse pois ilman että kippari väistää.

Kannen alla on kaksi tilavaa makuukajuuttaa, kompaktinpuoleinen pentteri, mukava sisäsalonki ja kaksi asiallisen kokoista toilettia, jotka molemmat on varustettu suihkukopilla. Tilaratkaisuja on kaksi, ne poikkeavat toisistaan lähinnä makuukajuuttojen kalustuksen osalta.

Vakioversiossa keulakajuutta on varustettu saarekeparivuoteella, ja ajateltu siis omistajanhytiksi. Toilettiin on luonnollisesti sisäänkäynti vain keulakajuutan puolelta. Keskikajuutassa on erillisvuoteet ja keskiveneen toiletti ajateltu päivä- ja vierasvessaksi, sillä sen ovi on sisäsalongin puolella.

Vaihtoehtoinen tilaratkaisu (kuvissa) muuttaa keskikajuutan omistajansviitiksi. Kalustukseksi tulee poikittain asennettu parivuode, jonka molemmille sivuille pääsee kulkemaan. Samalla keskiveneen toiletti muuttuu yksityisvessaksi, sillä sisäänkäynti jää salongin sijaan keskikajuutan puolelle. Keulakajuutan wc-järjestelyt pysyvät ennallaan, mutta vuode vaihtuu parivuoteesta vieraskäyttöön paremmin soveltuvaksi v-vuoteeksi.

Sisätilojen viimeistely oli messuveneessä varsin näyttävää ja laatuvaikutelma sen myöstä korkealuokkainen. Sen myötä Targasta huokui vanhaan hyvän ajan Fairline-henki. Italialainen designeri Alberto Mancini on onnistunut myös muotoilussa. Se on tietysti makuasia, mutta Targa 43 Open onnistuu näyttämään hyvistä tiloistaan huolimatta huomattavasti sopusuhtaisemmalta ja linjakkaammalta kuin muutamat aiemmat 2000-luvun alun Targat.

Noin 14 metriä pitkän ja 4,3 metriä leveän Targa 43 Openin ainoa moottorivaihtoehto on 2 x 435 hv Volvo Pentan IPS 600:t, joilla 12,5 tonnin painoiselle veneelle lupaillaan 32 solmun huippunopeutta. Ihan liukkaimmista Targoista ei siis ole kyse.

Fairlinella ei tällä haavaa ole Suomessa maahantuojaa, mutta sen verran tunnetusta ja vahvaa paluuta tekevästä tuotemerkistä on kyse, että ihme on jos sellaista ei jossain vaiheessa löydy. Omassa luokassaan Targa 43 ei tosin ole ihan halvimmista päästä. Sen verottomaksi hinnaksi vakiovarustein ja vapaasti tehtaalla ilmoitetaan hiukan alle 500 000 englannin puntaa.

www.fairline.com