Fjord kutsuu 44 Coupen ohjaushyttiä nimityksellä "arc-saloon" ja kuvailee sen olevan ylellinen ja virtaviivainen kansisalonki. Täytyi oikein sanakirjasta katsoa mitä "arc"-sanalla voidaan tarkoittaa: kaarta, valokaarta, kaartuvaa ja puoliympyrää.

Tietokonekuvien perusteella 44 Coupen ajokatoksesta ei virtaviivaista tai kaarevaa saa millään. Ruostumattomasta teräksestä, lasista ja lujitemuovikomposiitista valmistettu näyttää siltä kuin sen muodot olisi viivoittimella vedetty ja kirveellä veistetty. Sitten koko komeus on nostettu Fjord 44 Openiin.

Ihan niin asia ei tietysti ole, sillä lasikatoksen myötä myös kannen kalustusta on vähän muokattu. Kolmen erillisistuimen ohjaamo on ennallaan, mutta Openissa takana poikittain oleva pentterimoduuli on Coupessa paapuurin laidalla pitkittäin. Styyrpuurin puolelle on jäänyt tilaa u-sohvalle.

Perässä on toinen u-sohva, josta muodostuu selkänoja alas taittamalla aurinkotaso. Toinen aurinkotaso löytyy keulasta. Veteen pääsee perästä sujuvasti, kiitos hydraulisesti laskettavan uimatason.

Open mallien tavoin myös Coupe on ympärikuljettava. Ajokatoksessa on kookas kattoluukku, sivuliukuovet sekä lisävarusteena myös lasinen, liukuovina aukeava takaseinä.

Fjord kehuu kansisalongin tarjoavan mukavan varjon Välimeren auringonpaisteelta, mutta rakenteessa on sen verran paljon lasia, että kuuma tulee varmasti. Ilmastointilaite lieneekin suosittu lisävaruste. Suomen olosuhteissa se toimii myös toiseen suuntaan eli lämmityslaitteena.

Kannen alla olevat tilat on Open-version mukaiset, samoin tekniikka. Kulkupuoli jää pari solmua Openista, sillä Fjord kaavailee Coupelle tehokkaammalla moottorivaihtoehdolla (2 x 435 hv Volvo Penta IPS-600) 36 solmun huippunopeutta. Hinnaksi ilmoitetaan 519 000 euroa, minkä päälle tulee vielä lisävarustelasku sekä veneen rahti määränpäähän ja paikalliset verot.

www.fjordboats.com