Garmin laajentaa ja uudistaa GPSMAP 8400/8400xsv -mallisarjaa. Kaikissa uusissa laitteissa on full hd ips -monikosketusnäyttö. Sen lukeminen onnistuu myös polarisoiduilla aurinkolaseilla – ominaisuus, jonka soisi olevan kaikissa nykyaikaisissa monitoiminäytöissä ja mittareissa. Näytön katselukulma on valmistajan ilmoituksen mukaan markkinoiden parasta tasoa. 

Uudet koot ovat 10, 12 ja16 tuumaa. Kaikki uutuudet ovat uppo-, pinta- ja jalusta-asennettavia. Näyttöjä voi asentaa useita rinnakkain tai allekkain ja näin luoda modernin glass cockpit -lookin veneeseen. 

Laitteissa on entistä kehittyneemmät nmea2000- ja Garmin Marine -verkko-ominaisuudet, joiden avulla niihin voi yhdistää eri instrumenttien datan omalle veneelle parhaaksi kokonaisuudeksi yhdelle tai useammalle näytölle. Kaikissa GPSMAP 8400/8400xsv -sarjan laitteissa on wifi-yhteys. Garminin kokonaisuutta hallitsevalla OneHelm-toiminnolla hallitaan koko venettä plotterilta ja sen avulla kokonaisuuteen voidaan yhdistää myös muiden valmistajien laitteita tai vaikkapa tietokone. 

Garminin uuden laitesarjan xsv-mallit tukevat Garminin Chirp-, ClearVü-, SideVü- ja UHD-kaikuluotainjärjestelmiä. Kaikki mallit ovat yhteensopivia eli myös Panoptix-luotainteknologialle, johon kuuluu muun muassa reaaliaikaisesti skannaava Panoptix LiveScope

Jo aikaisemmin julkistetuista ominaisuuksista Garminin 8400-sarjan monitoiminäytöt sisältävät esimerkiksi SmartMode-tilan, jossa kaikki tarvittava informaatio on saatavilla yhdellä kosketuksella ja integroidun SailAssist-toiminnon, joka auttaa erityisesti kilpapurjehduksessa. Älypuhelimelle tai tabletille ladattava ActiveCaptain-sovelluksen avulla voi suunnitella reittejä, päivittää ohjelmistoja tai hankkia uusia karttoja.

Uuden GPSMAP 8400/8400xsv -sarjan laitteet tulevat myyntiin alkuvuodesta 2019 ja niiden suositushinnat asettuvat 2 899 ja 6 699 euron välille.

www.garmin.fi