Kaikuluotainten kehitys on viime vuosina ottanut isoja askeleita eteenpäin ja joka vuosi julkistetaan uusia ominaisuuksia ja parantuneita tarkkuuksia. Varsinkin kalamiehille tämä kehitys tietää varmoja vinkkejä pukin konttiin. Näkymä paranee – kukkaro kevenee.

Humminbird on uudistanut kaikuantureitaan uusimmalla teknologialla. Se tuo mallivuodelle 2019 uuden laajakeilaisen Dual Spectrum CHIRP -anturin kaikkiin seitsemän tuumaisiin ja sitä suurempiin Helix- ja Solix-näyttöihin.

Dual Spectrum CHIRP -anturin keilan leveys on jopa 45 astetta 2D-luotauksessa ja 75 astetta DI- ali alasluotauksessa. Tämän avulla on mahdollista paikallistaa kalojen sijainti jopa yksittäisen kalan ja sen lajin tarkkuudella. Dual Spectrum CHIRP -luotaintekniikalla varustettujen laitteiden hinnat alkavat 699 eurosta (Helix 7").

MEGA+ -laitteisiin uusi anturiteknologia tuo lisää tarkkuutta luotaukseen ja erityisesti niiden viistokaiun kuvaan. Luotaus voidaan tehdä MEGA-taajuuksilla, jolloin luotaimen kantama voi olla jopa 60 % leveämpi ja ulottua 60 % syvemmältä kuin aiemmin. Myös laitteen 455 kHz alataajuuksien kuvanlaatu on parantunut.

MEGA+ -laitteissa on lisäksi vakiona myös uusi 2D Dual Spectrum CHIRP -anturi, joka on integroitu SI- (viistokaikuluotaus) ja DI-kaikuantureihin. MEGA SI -luotaintekniikalla varustettujen laitteiden hinnat alkavat 999 eurosta ja MEGA SI+ -teknologialla 1 599 eurosta (Helix 9").

www.humminbird.fi