Maritimo kuuluu Australia suurin venevalmistajiin. Se on pääkilpailijansa Rivieran kanssa keskittynyt etenkin yli 50-jalkaisiin moottoriveneisiin. Sanctuary Coven messuilla Maritimo näytti uuden X-sarjansa ensimmäisen mallin, liki 20-metrisen X60:n. Ensi vuodelle on luvassa X50.

Maritimo luonnehtii luomustaan vallankumoukseksi ja läpimurroksi. Perusteina tarjotaan muun muassa hyötysuhteeltaan poikkeuksellisen hyväksi luvattua muuttuvakulmaista runkoa sekä tilaratkaisua, johon kuuluu moneen muuntuva tila takakannen alla.

Pohjoismainen yhteys löytyy moottoritilasta, jossa on kaksi huvijahdeissa harvinaisempaa 925-hevosvoimaista Scaniaa. Vaihtoehtona on joko 800- tai 1 000-heppaiset Volvo Pentat.

Kaikissa moottorivaihtoehdoissa on pitäydytty perinteisen suorassa akselivedossa, mikä toki ei estä modernin hallintalaiteteknologia hyödyntämistä. X60 voidaan varustaa Twin Discin uusimmalla sauvaohjausjärjestelmällä, Express Joystick Systemillä eli EJS:llä.

Scanioilla X60:lle luvataan 34 solmun huippunopeus ja alle 200-litran tuntikulutus 27 solmun matkanopeudella. Lukemat ovat X60:n 20 metrin pituuteen, 5,2 metrin leveyteen, yli 30 tonnin painoon sekä käytössä olevaan tehoon suhteutettuna hyviä.

Tilaratkaisussa ensimmäinen huomio on valtava, kansisalongin takaosaan sijoitettu pentteri. Avotilan alla on vakiona apuvenetalli ja huoltotiloja, mutta 40 000 australian dollarin panostuksella tila muuttuu joko isoksi makuukajuutaksi tai pentterillä ja baaritiskillä kalustetuksi rantahuvilaksi.

Konehuoneen etupuolelta löytyy kolme kahden hengen makuukajuuttaa ja kaksi toilettia. Isoin, omistajapariskunnalle tarkoitettu sviitti on keskiveneessä. Veneen veroton hintakartta alkaa noin 2,2 miljoonasta australian dollarista eli noin 1,4 miljoonasta eurosta.

www.maritimo.com.au