Kulunut kesä on ollut poikkeuksellisen helteisenä veneilylle suosiollinen, ja jos vanhat ennusmerkit pitävät paikkansa, se on omiaan kasvattamaan daycruiser-tyyppisten veneiden suosiota. Siihen nähden sopivasti norjalaiselta Nordkappilta tulee uusi markkinoille uusi Noblesse 660.

Se ensiesiteltiin jo maaliskuussa Oslon venemessuilla, mutta varsinaiset tuotantosarjan veneet alkavat valmistua tehtaalta syyskuussa. Suomessa veneen ensiesittely tulee tapahtumaan ensi helmikuussa VENE BÅT -messuilla.

Nordkappin mallistossa Noblesse 660 tullee korvaa aiemman 655:n, johon verrattuna 660:n muotoilu ottaa selkeän askeleen nykyaikaisempaan suuntaan. Suunnittelusta ja muotoilusta on vastannut Nordkappin hovisuunnittelija Espen Thorup, joka on piirtänyt uutukaisen virtaviivaisen matalalinjaiseksi.

Daycruiserien tapaan tilaratkaisun pääpaino on avotilassa, jota hallitsee suuri u-sohva. Pöytä ja mahdollisuus laajentaa sohva aurinkotasoksi tai varavuoteeksi ovat vakiovarusteita.

Pesuallas on apukuskin edessä ja vetolaatikkomalliselle jääkaapille on paikka sohvan alla, joten varsinaista pentterimoduulia ei tarvita. Sen ansiosta sohva jatkuu yhtenäisenä kolmelle sivulle. Lisäksi apukuskin paikan selkänojan voi kääntää eteen, jolloin sohva laajenee vielä entisestään.

Keulakannen alla on kompakti kajuutta, joka kuitenkin majoittaa pienen perheen mukavasti yöksi tai pariksi. Vuoteen alle piilotettu kemialinen wc kuuluu vakiovarustukseen, mutta lisävarustelistalta voi valita halutessaan sen tilalle sähköhuuhtelulla ja septitankilla varustetun vesi-wc:n.

Noblesse 660:n tehoalue on 115–200 hevosvoimaa, mutta myynnin odotetaan keskittyvän asteikon yläpäähän. Moottorivaihtoehdot tulevat moottoripartneri Evinrudelta. Veneen hinta vakiovarustein on hieman yli 36 000 euroa. Pakettihinnaksi sähköisellä ohjaustehostimella ja kaukohallintalaitteella varustetun 200-hevosvoimaisella Evinrude C200 FX:n kera muodostuu 54 278 euroa.

Lisävarusteita on paketoitu kahteen vaihtoehtoon. Highline-paketti maksaa kohtuulliset 2 405 euroa ja pitää sisällään Garmin-plotterin, rungon sisäpuolisen kaikuanturin, satamapeitteen (ajokuomu on vakiovaruste), paineveden, jääkaapin ja keittimen.

Highline+ -paketti maksaa 4 000 euroa enemmän mutta lisää varustelistaan vain akkurivinssin ja Fusionin audiolaitteen.

www.nordkapp-boats.no

www.evinrude.fi