Ruotsalaisvalmistaja Ctek:in mukaan kyseessä on maailman ensimmäinen verkkovirrasta riippumaton 12 voltin ajoneuvojen yhdistelmälaite. Kannettavaksi luotuun laturiin on integroitu 20 ampeeritunnin virtapankki ja se kytketään suoraan ladattavaan akkuun.  

Akkuun kytkettynä CS Freen täysin elektroninen laturi hoitaa lataamisen itsenäisesti. CS Free on kuitenkin lähinnä ensiapu tyhjentyneelle akulle, eikä laitetta suositella pidettävän kytkettynä pitkiä aikoja. Myös hankaliin paikkoihin asennetut akut, joihin on vaikea päästä kaapeleilla on helppo ladata CS Freellä.

Tyhjentyneen akun yllättäessä CS Freessä on ainutlaatuinen Adaptive Boost -teknologia, joka perinteisestä boosterista tai virtapankista poiketen lataa akun noin 15 minuutissa turvallisesti starttikuntoon. Laturi toimii myös normaalina älykkäänä Ctek-laturina ja -ylläpitolaturina. 

CS Freessä on kahdet USB-portit. USB A ja C -portit mahdollistavat veneen akun lisäksi kännyköiden, tietokoneiden ja kameroiden sekä muiden tuikitarpeellisten härpäkkeiden lataamisen siellä, missä verkkovirtaa ei ole tarjolla. Voimapankki voidaan täyttää verkkovirran lisäksi esimerkiksi auton tupakansytyttimessä. Lisävarusteena tarjotaan aurinkopaneeleja, joiden avulla laitteen lyijy- ja litiumparistot voidaan ladata täyteen poutasäällä. 

Hintaa laitteella on karvan verran alle 300 euroa.

www.ctek.com/fi